Afbeelding
Foto: aangeleverd

Pim en Pom levensgroot op nieuwe flats in Zaltbommel

Algemeen 1.212 keer gelezen

ZALTBOMMEL • De twee nieuwe appartementengebouwen aan het Fiep Westendorpplein in Zaltbommel zijn woensdag feestelijk opgeleverd. De gebouwen, Pim & Pom, zijn vernoemd naar de poezen die Fiep Westendorp tekende voor de verhalen van Mies Bouwhuys.

Onder toeziend oog van de genodigden openden wethouder Adrie Bragt en Peter van den Heuvel van Woonlinie de gebouwen voor gebruik.

Naamgeving
In april schreef Woonlinie de prijsvraag uit om de twee nieuwe woongebouwen een naam te geven. Geert Vos won met zijn inzending 'Pim & Pom'. Naar aanleiding van de naamgeving nam Woonlinie contact op met de Fiep Westendorp Foundation. De stichting was enthousiast en heeft meegewerkt aan de twee afbeeldingen, die op de gevels van de woongebouwen prijken.

Confettiregen
Met een druk op de knop van het confettikanon gaf Geert Vos het startsein aan Wethouder Bragt en Peter van den Heuvel om de grote strikken op de gebouwen door te knippen. Na de officiële handeling vertrok het gezelschap richting The American Roadhouse. Daar konden bewoners met elkaar kennismaken onder het genot van een hapje en drankje.

Compact wonen
In totaal zijn er 59 compacte appartementen gebouwd, verdeeld over twee woongebouwen. De appartementen zijn geschikt voor één- en tweepersoonshuishoudens. Omni Architecten uit Schijndel verzorgde het ontwerp en Bouwbedrijf Van Grunsven uit Erp was verantwoordelijk voor de bouw.

Halverwege november krijgen de bewoners van gebouw Pim de sleutels van hun nieuwe woning. Begin december is de sleuteluitgifte van de woningen in gebouw Pom.

Tevredenheid
Peter van den Heuvel, directeur bij Woonlinie, is content met de uitbreiding op haar woningvoorraad: "Het was hard nodig om deze woningen te realiseren. Met deze twee prachtige gebouwen spelen we in op de stijgende vraag naar betaalbare, kleinere woningen in Zaltbommel." 

Meer woningen van dit type 
Ook wethouder Bragt is tevreden met het resultaat. "Het zou wat makkelijker moeten zijn voor mensen om een woning als deze te bemachtigen. We merken dat die behoefte er is. Daarom willen wij samen met Woonlinie meer van dit type woningen gaan realiseren in de toekomst", aldus Bragt. 

Toekomstmuziek
Het woonbeleid van het nieuwe kabinet richt zich onder andere op meer nieuwbouw, voldoende betaalbare woningen en meer verduurzaming. Met de bouw van deze twee woongebouwen speelt Woonlinie in op een grote behoefte en verwacht in de toekomst vaker van dit soort compacte woningen aan te gaan bieden. 

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Controle op foutparkeren en het dragen van gordels in Meerkerk; ook acties in Ameide en Lexmond aangekondigd 112 19 apr, 10:07
Afbeelding
Damen Shipyards start bouw nieuw distributiecentrum in Schelluinen Zakelijk 18 apr, 13:23
Afbeelding
Bedrijven uit Groot-Ammers en Goudriaan laten leerlingen proeven van techniek Zakelijk 18 apr, 08:23

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden