• De gemeenteraad wil precies weten hoeveel arbeidsmigranten er in de gemeente wonen en werken.
• De gemeenteraad wil precies weten hoeveel arbeidsmigranten er in de gemeente wonen en werken. Foto: ingimage

Zaltbommel gaat arbeidsmigranten tellen

Algemeen 818 keer gelezen

ZALTBOMMEL • Het college van Zaltbommel gaat op verzoek van de voltallige gemeenteraad inzicht geven in de aantallen arbeidsmigranten in de gemeente.

Tijdens de behandeling van de begroting, donderdagavond, diende de SGP hierover een motie in, die werd gesteund door alle fracties.

De raad wil weten hoeveel arbeidsmigranten er in de kernen wonen, hoeveel er werken en waar ze precies werken.

Met die cijfers hoopt de raad een beter beleid voor de huisvesting van arbeidsmigranten te gaan ontwikkelen. Deze week werd bekend dat de gemeenteraad vorige week tijdens een geheime vergadering heeft besloten de uitbreiding van pensions en hotels in de gemeente een jaar lang niet toe te staan. Dat betekent dat ook de plannen voor een groot 'Polenhotel' op het terrein van de Heeren van Suylichem in Zuilichem voorlopig stil liggen.

Het CDA probeerde donderdagavond via een andere motie voor elkaar te krijgen dat de ontwikkeling van woningen op het terrein van de werkgevers wel door kan gaan. Die motie bleek echter niet helemaal duidelijk geformuleerd en is dan ook weer ingetrokken.

De fractie buigt zich nu opnieuw over de inhoud van de motie en dient hem misschien volgende week donderdag tijdens de gemeenteraadsvergadering alsnog in.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden