• Arthur van Horssen in de bakkerij in Nederhemert.
• Arthur van Horssen in de bakkerij in Nederhemert. Foto: Lya Cattel

Bakker Van Horssen opent derde winkel

Algemeen 2.587 keer gelezen

BOMMELERWAARD • Bakker Arthur van Horssen uit Aalst opent binnenkort een nieuwe winkel in Wijk en Aalburg.

Na de winkels in Aalst en Zaltbommel is het de derde winkel van de ondernemende bakker en zijn vrouw Els. Twintig jaar geleden startte Arthur de bakkerij met winkel in Aalst. Vijf jaar gelden opende hij een tweede winkel in het nieuwe winkelcentrum Portage in Zaltbommel. En nu komt daar dus de winkel in Wijk en Aalburg bij. De broden en banket voor de drie winkels worden elke dag vers aangeleverd vanuit de gloednieuwe bakkerij van Van Horssen op de Ambachtshof in Nederhemert. Die is in de eerste week van juli geopend, omdat de bakkerij in Aalst te klein was geworden.

Geen fabriek

"We zijn ontzettend blij met de nieuwe bakkerij", vertelt Van Horssen. "We kunnen nu maximaal produceren. In Aalst hadden we één oven, hier staan er drie. En we zij van twee naar vier rijskasten gegaan. Het betekent dat we nu nog beter op pieken kunnen inspelen." Van Horssen benadrukt dat ondanks de technische vooruitgang in Nederhemert, alle producten ambachtelijk gemaakt blijven. "Het is hier geen fabriek, we hebben alleen de 'domme' dingen geautomatiseerd", legt hij uit. "De machines doen bijvoorbeeld het kneedwerk. Maar alleen de bakker zelf beslist hoeveel water er bij gaat, hoe lang het deeg moet rijzen en hoe lang iets gebakken gaat worden. Ook bewaken we zelf natuurlijk de kwaliteit van de grondstoffen, die is heel belangrijk. Alleen zo kunnen we een eerlijk product leveren, voor een eerlijke prijs."

Ambachtshof

Ook is Van Horssen heel blij met de locatie Ambachtshof. "Het is een vriendelijk, rustig bedrijventerrein", zegt hij. "De ondernemers hier hebben een goed onderling contact, we helpen elkaar als dat nodig is." Inmiddels heeft hij maar liefst 33 mensen in dienst, parttime en fulltime. "We hebben een heel gezellig team, de medewerkers hebben veel voor elkaar over."

Vijf jaar Portage

De Portage in Zaltbommel viert dit jaar het 5-jarig bestaan met de bekende tassenactie. Klanten kunnen in november weer hun kassabonnen inleveren en maken daarmee elke week kans op goedgevulde boodschappentassen. Aan het eind van de actie doet iedereen mee voor de hoofdprijs.

Urker Mannenkoor

De 43-jarige Van Horssen viert dit jaar bovendien zijn 20-jarig jubileum als bakker. Hiervoor heeft hij een bijzonder evenement georganiseerd. Hij is al jaren groot fan van het Urker Mannenkoor Hallelujah en heeft het koor uitgenodigd om op 20 januari te komen zingen in de Sint-Maartenskerk in Zaltbommel. Klanten kunnen in de winkel sparen voor een entreekaartje, maar ze kunnen natuurlijk ook zelf een toegangsbewijs kopen. De opbrengst is voor de Voedselbank Bommelerwaard.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Dijk, oever en berm: Waterschap maait vroeg in het jaar voor natuur en veiligheid Nieuws 2 uur geleden
Afbeelding
Drukbezochte avond voor het dorp trapt viering tiende verjaardag 't Wingerds Hof in Wijngaarden af met video en foto's 8 uur geleden
Afbeelding
Eigen tulp van Keukenhof voor Fien & Teun: cadeau voor tiende verjaardag van duo Van Hoorne Entertainment Zakelijk 9 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden