Afbeelding

Bestemmingsplanwijziging kassencomplex Zuilichem ter inzage

Algemeen 826 keer gelezen

ZUILICHEM • De Gelders Gedeputeerde Staten hebben het ontwerp-wijzigingsplan voor het nieuwe glastuinbouwcomplex aan de Uilkerweg in Zuilichem vastgesteld en leggen het ter visie. 

Dit wijzigingsplan maakt een glastuinbouwcomplex mogelijk aan de Uilkerweg, ten zuidoosten van het dorp Zuilichem. Het plan past binnen de kaders van het Inpassingsplan Tuinbouw Bommelerwaard én het reparatie inpassingsplan.

Iedereen kan van 26 oktober tot en met 6 december zienswijzen indienen. Op basis van de zienswijzen stellen GS vervolgens de Commentaarnota en het Wijzigingsplan vast. 

Het wijzigingsplan bevat een nieuw, gefaseerd te bouwen, kassencomplex voor aardbeien van ongeveer 37 hectare, bedrijfsgebouwen en een bedrijfswoning.

Wijziging nodig
Een complex van deze grootte past niet in de bestaande intensiveringsgebieden, aldus het provinciebestuur. Vandaar dat met dit wijzigingsplan het reserveconcentratiegebied Zuilichem-zuidoost in gebruik zal worden genomen en de bestemming wijzigt in intensiveringsgebied.

De zone voor waterberging en landschappelijke inpassing aan de zuid- en oostzijde worden gerealiseerd binnen deze begrenzing.

De provincie maakt met de initiatiefnemer afspraken over de kosten voor het aanpassen van de bestemming. Onderdeel van die afspraken is ook de aanleg van een fietspad  tot aan de Mertstraat, waarmee de tuinder een belangrijke bijdrage levert aan de verkeersveiligheid

Naar verwachting nemen GS in december of januari een besluit over het vaststellen van het wijzigingsplan. Dit is afhankelijk van het van kracht worden van het reparatie-inpassingsplan Tuinbouw Bommelerwaard. Dat plan ligt nu ter inzage voor beroep.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Damen Shipyards start bouw nieuw distributiecentrum in Schelluinen Zakelijk 18 apr, 13:23
Afbeelding
Bedrijven uit Groot-Ammers en Goudriaan laten leerlingen proeven van techniek Zakelijk 18 apr, 08:23
Afbeelding
Gemeenten reageren verschillend op nieuws rondom Dierenambulance, Molenlanden ziet het als een 'interne kwestie' Nieuws 17 apr, 21:23

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden