• Burgemeester Peter Rehwinkel en Berdike Duijzer van de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid reikten het koffertje uit.
• Burgemeester Peter Rehwinkel en Berdike Duijzer van de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid reikten het koffertje uit. Foto: Gemeente Zaltbommel

Baby Loïs in Gameren krijgt rookmelder van de burgemeester

Algemeen 821 keer gelezen

GAMEREN • Burgemeester Peter Rehwinkel reikte maandag een brandweerkoffertje uit aan de familie Westeneng. Hun kersverse dochtertje Loïs kreeg het koffertje in het kader van de Nationale Brandpreventieweken 2017. De familie Westeneng deed deze maand als eerste aangifte van de geboorte van baby Loïs.

In de regio Gelderland-Zuid, waar ook de gemeente Zaltbommel onder valt, is gekozen om extra aandacht voor brandveiligheid te vragen aan jonge en aanstaande ouders. Niet omdat zij een verhoogd risico op brand lopen, maar omdat ze open staan voor het nemen van maatregelen. Jonge ouders voelen een grote verantwoordelijkheid voor de veiligheid van hun kind.

De ouders van de eerstgeborene in oktober kregen een speciaal 'Brandweerkoffertje' met daarin een rookmelder, voorlichting en een aardigheidje. Andere ouders die in deze maand een kind krijgen, krijgen een geboortetasje, met datzelfde aardigheidje en ook voorlichtingsmaterialen. 

Het motto van de brandpreventieweken is dit jaar: "Hé, doe de deur dicht!" Rook en vuur verspreiden zich minder snel als je de binnendeuren van je woning sluit. Dan heb je langer de tijd om te vluchten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden