Afbeelding

Winst glijdt vrouwen Phoenix Zaltbommel door de vingers

Sport 227 keer gelezen

ZALTBOMMEL • Het vrouwenteam van Phoenix was zaterdag in de uitwedstrijd tegen VC Riethoven dicht bij de eerste winst (3-2).

De volleybalploeg uit Zaltbommel had een groot deel van de wedstrijd het beste van het spel. Een beslissende vijfde set moest uitmaken wie de winst ging pakken, maar Phoenix verzuimde daarin het harde werken te verzilveren.

Fouten
In de eerste set had Phoenix lange tijd een voorsprong. Door een serie fouten in de servicepass werd de set toch nog weggegeven, 25-21.

In de tweede set nam Phoenix door een fantastische servicebeurt van Melanie Tersteege al snel een grote voorsprong. Die werd tot het eind vastgehouden, 13-25.

In de derde set verzuimde Phoenix door te drukken en de wil op te leggen aan de tegenstander. Daardoor vocht die zich toch weer terug in de wedstrijd en pakte na de 25-20 opnieuw de voorsprong.

Killblocks
Phoenix vocht zich, mede dankzij enkele killblocks van invalster Natasja Bogaard met een 19-25 langszij. In de vijfde set leek Phoenix, ook door te weinig wisselmogelijkheden, de kracht te missen om het karwei af te maken, 15-6.

De eerstvolgende thuiswedstrijd is op donderdag 26 oktober om 20:30 uur in sporthal De Ring.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Damen Shipyards start bouw nieuw distributiecentrum in Schelluinen Zakelijk 23 uur geleden
Afbeelding
Bedrijven uit Groot-Ammers en Goudriaan laten leerlingen proeven van techniek Zakelijk 18 apr, 08:23
Afbeelding
Gemeenten reageren verschillend op nieuws rondom Dierenambulance, Molenlanden ziet het als een 'interne kwestie' Nieuws 17 apr, 21:23

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden