Johan Cahuzak
Johan Cahuzak Foto: Lya Cattel

De column van Johan Cahuzak: 20 ruggen

Algemeen Column 290 keer gelezen

20 ruggen

Dat zeg je niet meer maar ik bedoel 20.000 euro. Dat willen de fracties van de politieke partijen in Zaltbommel uitgeven om meer jongeren naar de verkiezingen van maart 2018 te lokken. Terzijde, bij de laatste Tweede Kamerverkiezingen kwamen er opeens veel relatief jonge mensen. Het kan dus wel. Zonder 20.000 euro. Men was er algemeen verbaasd over.

Maar de Zaltbommelse politiek heeft klaarblijkelijk de Wonderolie gevonden: "Met een lokale Stemwijzer en gerichte benadering van de doelgroep." Wat drommel, dat we daar dan weer niet zelf opkomen! Met name die gerichte benadering, daar zie ik veel heil in. Ik benader mijn hele leven al gericht jonge mensen en ik zie daar dagelijks wondertjes. Wel oppassen dat die oudjes niet stiekem de kieswijzer invullen. Daar krijg je alleen maar ellende van.

Wat Kerst is voor mijn suffe schoonzus, is de periode van de gemeenteraadsverkiezingen voor mij: ik kijk er maanden naar uit en ik vind het altijd weer jammer als het voorbij is. Vroeger riep de Tros aan het eind van december: "De mooiste tijd van het jaar." Zoiets heb ik bij die verkiezingen. Nu zeker! En wat zullen die jongelui opkijken als er zo'n gedreven regionale politicus voor ze staat met: "Daag, ik ben jou persoonlijk aan het benaderen. Stem je nu op mij?"

Johan Cahuzak

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Damen Shipyards start bouw nieuw distributiecentrum in Schelluinen Zakelijk 18 apr, 13:23
Afbeelding
Bedrijven uit Groot-Ammers en Goudriaan laten leerlingen proeven van techniek Zakelijk 18 apr, 08:23
Afbeelding
Gemeenten reageren verschillend op nieuws rondom Dierenambulance, Molenlanden ziet het als een 'interne kwestie' Nieuws 17 apr, 21:23

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden