Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
• Annie is een mooi voorbeeld van een rasloze hond.
• Annie is een mooi voorbeeld van een rasloze hond. (Foto: Regina van Hemert)

Asiel houdt eerste Rasloze Hondendag

  •   86 keer gelezen

KERKWIJK • Dierenopvangtehuis De Bommelerwaard houdt zaterdag 14 oktober de eerste Rasloze Hondendag in het Dogcenter in Kerkwijk.

Op het programma staat onder andere de verkiezing van de 'Leukste Hond' en de verkiezing van de 'Mooiste 6 Benen'. De jury bestaat uit Lenie 't Hart en de dierenarts van het asiel.

Initiatiefnemer van het evenement is Karel Bouman, die zo'n veertig jaar geleden het eerste dierenasiel in Ammerzoden startte. "Het huidige asiel in Bruchem is zwaar verouderd en aan vervanging toe", licht hij toe. "Ik wil graag iets doen om geld in te zamelen voor het nieuwe gebouw." Hij stapte naar de beheerder, Wilma de Joode, en legde zijn idee op tafel. De Joode reageerde enthousiast en samen zijn ze aan de slag gegaan.

Voor rashonden (met stamboom) worden regelmatig shows georganiseerd, waarbij een juryze beoordeelt op schoonheid. "Maar honden zonder stamboom of duidelijk ras zijn net zo mooi, leuk en lief", vindt Karel.

Naast de verkiezing van de leukste bastaardhond is er de hele dag van alles te doen. Zo geeft de eigenaar van een hulphond twee keer een demonstratie, zijn er workshops hondenmassage en 'Hoopers', een vorm van behendigheid.

Hondeneigenaren mogen hun hond naar de hondendag meenemen, ook rashonden zijn welkom, maar die kunnen niet aan de show meedoen.

Baasjes kunnen met hun hond meedoen aan hondenfrisbee en de behendigheidtoestellen uitproberen. Ook is er een is er een hondengedragstherapeut, die gratis advies geeft.

De entree is 5 euro, deelname aan de show kost 2,50 euro.

Kijk voor het complete programma op de facebookpagina van het asiel of 'rasloze hondendagshow'.

Britta Alink
Redacteur van Het Kontakt Bommelerwaard en Het Kontakt Land van Heusden & Altena
Volg @BrittaAlink op twitter >

Reageer als eerste
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK

HET KONTAKT OP TWITTER