• Wim en Nel van Steenbergen.
• Wim en Nel van Steenbergen. Foto: HAS

Drie genomineerden voor titel Hedelnaar van 't Jaar

Algemeen 1.638 keer gelezen

HEDEL • De HAS (Hedelse Activiteiten Stichting) heeft de genomineerden voor de titel Hedelnaar van 't Jaar bekend gemaakt. Het gaat om het echtpaar Wim en Nel van Steenbergen, Margriet van de Laar-van den Bogert en Remco de Haan.

Voor Remco de Haan is het de tweede keer dat hij genomineerd is. In 2013 viel deze eer hem ook al een keer te beurt. Hij is in Hedel vooral bekend als voorzitter van muziekvereniging DES, een functie die hij al 12 jaar vervult. In die tijd heeft hij DES op de kaart gezet als een vereniging voor jong en oud, die klaar is voor de toekomst en die een belangrijke rol in de Hedelse samenleving vervult. Ook is hij er in geslaagd samenwerking met andere verenigingen te bewerkstelligen. De laatste 5 jaar is hij tevens voorzitter van de MR van de basisschool De Pollenhof geweest.

Wim en Nel van Steenbergen

Het echtpaar Wim en Nel van Steenbergen verdient de nominatie omdat zij de scootmobielclub Krakende Wielen hebben opgericht, waarbij mensen met een beperking in de gelegenheid worden gesteld met hun scootmobiel mooie tochten onder begeleiding te maken. De oudste deelnemer is 89. Sinds kort is er bij De Munt een minibieb wat ook het werk is van het echtpaar. Nel is daarnaast actief bij de Zonnebloem en is iedere vrijdag te vinden bij zorgboerderij "Efkes d'r Uit" in Velddriel, waar overdag mensen met een beperking verblijven, die zij als vrijwilliger begeleidt.

Margriet van de Laar
 
Margriet van de Laar-van den Bogert is al jaren gastvrouw bij de Tolbrug, het revalidatiecentrum van het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ). Ook haalt ze 1x in de maand op zondag patiënten op voor de kerkdienst in het JBZ. Verder is zij ieder jaar actief als collectant voor het KWF en voor de Brandwondenstichting en heeft zij samen met Bets de Goeij en Peter Quik 3 jaar geleden het initiatief genomen een gelegenheidskoor op te richten, dat bij bijzondere gelegenheden, zoals met Koningsdag en tijdens de Dodenherdenking optreedt.

Paardenmarktfeest
 
Wethouder Gerard van den Anker maakt zaterdag 4 november tijdens het Paardenmarktfeest bekend wie de opvolger wordt van Mieke van Helvoirt, die de titel vorig jaar won. Het zal de laatste keer zijn dat Gerard dit als wethouder doet. Hij heeft namelijk te kennen gegeven na de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 te stoppen met zijn lokale politieke werkzaamheden. Het Paardenmarktfeest wordt gehouden in het Dorpshuis Gelre's End en begint om 20.30 uur. De toegang is gratis. 

• Margriet van de Laar-van den Bogert.
• Remco de Haan.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden