Forel eten alsof je aan een riviertje zit bij Bistro In Petto

Algemeen 246 keer gelezen

ROSSUM • Perfecte ingrediënten, op de lekkerste manier klaargemaakt bij Bistro In Petto. Wat wil je nog meer? Nou, het gevoel hebben dat je aan dat beekje zit waar de forel is gevangen die op je bord ligt. Dat kan op zaterdag 7 oktober met behulp van een virtual reality-bril.

Zoetzure wintergroente, forelfilet met geroosterde amandelen en brownie met limoen-mascarpone. Dat zijn enkele onderdelen van het vijfgangendiner dat de Rossumse bistro zaterdag 7 oktober serveert. Alleen al bij de gedachte eraan zou het water je in de mond kunnen lopen. Maar de smaakbelevenis kan nog intenser, met behulp van virtual reality.

Zoeter
Een glas wijn smaakt nog lekkerder als je het gevoel hebt dat je de druiven zelf van de rank kunt plukken. Uit onderzoek blijkt dat visuele impulsen en ook geluid en geur effect hebben op de smaakbeleving. Gasten ervaren een dessert zelfs als zoeter met virtual reality zonder dat er extra suiker is toegevoegd.

Het nieuwe eten
"Dit is 'het nieuwe eten'. Een totaal nieuwe beleving, die nog niet veel vertoond is in Nederland", zegt Bram Hoorn van Bistro In Petto. Hij pakt goed uit met een vijfgangendiner. De wijnen van The Dukes of Wine maken het menu compleet. 

Beperkt aantal plaatsen
De kosten voor deze bijzondere avond bedragen 79,50 euro per persoon: 25 euro voor de bril en 54 euro voor de gerechten inclusief wijnen, tafelwater en koffieservies. Snel reserveren is aan te bevelen, want het aantal 'belevingsplaatsen' in de bistro is beperkt.

Sociaal gebeuren
Het is overigens niet de bedoeling dat gasten de hele avond met de virtual reality-bril op hun neus zitten. De extra beleving wordt alleen toegevoegd aan het begin van de gangen, zodat een etentje nog altijd het sociale gebeuren is wat het hoort te zijn.

Meer informatie: bistroinpetto.nl/virtual-reality-dining/

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden