• Wethouder Gerard van den Anker van gemeente Maasdriel, Jan Boot van Woonstichting De Kernen, Ted van der Netten van Stigt van aannemer De Vree en Sliepen en Amanda Vissers van dorpsraad Heerewaarden spelen samen het spel levend ganzenbord.
• Wethouder Gerard van den Anker van gemeente Maasdriel, Jan Boot van Woonstichting De Kernen, Ted van der Netten van Stigt van aannemer De Vree en Sliepen en Amanda Vissers van dorpsraad Heerewaarden spelen samen het spel levend ganzenbord. Foto: De Kernen

Varikse3hoek Heerewaarden is nu voorbeeld voor anderen

Algemeen 211 keer gelezen

HEEREWAARDEN • Van het lelijke eendje naar een voorbeeld voor andere plaatsen. In Heerewaarden werd donderdag gevierd dat de herstructurering van de Varikse3hoek klaar is.

Wethouder Gerard van den Anker gaf samen met de 8-jarige Raphael Stuivenberg de sleutel van de bouw terug aan de Ganzenfanfare uit het dorp. Dezelfde Ganzenfanfare gaf in maart 2016 het startsein voor de bouw van 38 nieuwe, zeer energiezuinige huurwoningen. De entree van het dorp heeft een totale metamorfose ondergaan. 

Samenspel
Tijdens de feestelijke opening speelden wethouder Van den Anker, adjunct-directeur Jan Boot van woonstichting De Kernen, directeur Ted van der Netten van Stigt van aannemer De Vree en Sliepen en Amanda Vissers van dorpsraad Heerewaarden samen levend ganzenbord.

"Alleen kun je niets", vertelt wethouder Gerard van den Anker. "De samenwerking, het vertrouwen van het dorp en draagvlak van alle partijen heb je nodig om tot dit succes te komen. Het resultaat is niet de eindprijs, maar een stimulans om met elkaar door te gaan op de ingeslagen weg." 

Toekomstbestendig
Ook de provincie Gelderland heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan het herstructureringsproject. Gedeputeerde mevrouw Meijers: "Een prachtig resultaat, en een mooi voorbeeld van hoe we samen kunnen werken aan toekomstbestendig wonen." 

Spannend
Bewoners zijn tevreden met het eindresultaat. "Het ging om onze woningen en dat is heel spannend", vertelt bewoonster Rebecca Vink. "Maar er is altijd ruimte geweest om in gesprek te gaan en er is serieus geluisterd naar onze wensen. We zijn blij met het resultaat."  

• Wethouder Gerard van den Anker en de 8-jarige Raphael Stuivenberg geven de bouwsleutel terug aan de Ganzenfanfare uit het dorp. 
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Dijk, oever en berm: Waterschap maait vroeg in het jaar voor natuur en veiligheid Nieuws 4 uur geleden
Afbeelding
Drukbezochte avond voor het dorp trapt viering tiende verjaardag 't Wingerds Hof in Wijngaarden af met video en foto's 10 uur geleden
Afbeelding
Eigen tulp van Keukenhof voor Fien & Teun: cadeau voor tiende verjaardag van duo Van Hoorne Entertainment Zakelijk 11 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden