Vrouwen HRC'14 winnen eerste duel in eerste klasse

Sport 137 keer gelezen

HURWENEN/ROSSUM • De vrouwen van HRC'14 zijn met een goed gevoel begonnen aan hun seizoen in de eerste klasse. De uitwedstrijd tegen het tweede vrouwenteam van vv Eldenia werd omgezet in een 0-3 overwinning.

De bezoeksters kwamen uit een standaardsituatie op voorsprong. Na een goedlopende aanval sloeg een verdedigster van Eldenia de bal met de arm weg uit het zestienmetergebied. Wanda van Wijnen schoot daarop de toegekende penalty onberispelijk binnen.

Na rust veranderde er weinig aan het spelbeeld, tot zo'n twintig minuten voor tijd. HRC'14 begon meer kansen te creëren en bij één daarvan werd Sabine van de Sluis in stelling gebracht. Haar schot was onhoudbaar voor de sterk spelende keepster van Eldenia.

Tien minuten later werd de wedstrijd in Arnhem beslist. Het was Rosanne van Hemert die haar doelpuntje meepikte en zo werden de eerste drie punten in de eerste klasse door de vrouwen van de Hurwenen Rossum Combinatie binnengesleept.

Volgende week komt Nooit Gedacht uit Geffen op bezoek. Op sportpark Den Hoek in Rossum wordt om 12.00 uur afgetrapt.