• Het geliefde uitzicht vanaf de leugenbank blijft behouden.
• Het geliefde uitzicht vanaf de leugenbank blijft behouden. Foto: 123RF.com

Aanpassing leugenbank Zaltbommel na gesprek wethouder met wijkraad

Algemeen 689 keer gelezen

ZALTBOMMEL • Het blijft toch mogelijk om vanaf de leugenbank in Zaltbommel uit te kijken op de Waal. Dat is het resultaat van een gesprek van wethouder Adrie Bragt met de wijkraad van de Zaltbommelse binnenstad dat vrijdag plaatsvond. 

De leugenbank wordt verplaatst van de buitenkant van de keermuur naar de binnenkant. Het plan was om de bank richting de Waalkade te zetten, maar daar kwam veel kritiek op. Daarom is nu afgesproken dat aan de achterzijde van de bank een extra verhoogde zitmogelijkheid komt. Vanaf die plek blijft er zicht op de rivier de Waal. 

Extra zitplaatsen
Wethouder Bragt: "We krijgen straks dus een gerestaureerde bank op een mooi zichtbare plaats, waarbij je vanaf de achterzijde een prachtig uitzicht hebt over de Waal. Voordeel is ook dat met deze oplossing op deze plek extra zitplaatsen worden gerealiseerd." 

Hangjongeren
De bank zou afgelopen week al verplaatst worden naar een nieuwe locatie binnen de keermuur, omdat de oude plek te veel uit het zicht lag en daardoor populair was bij hangjongeren. Maar de nieuwe plek van de bank riep commotie op. Hierop zette wethouder Bragt de werkzaamheden stop en ging hij het gesprek aan met de wijkraad. 

Trapleuningen
De bank, die dateert van 1933, wordt niet alleen verplaatst maar ook gerestaureerd. De oude plaats van de leugenbank wordt dan netjes afgewerkt, inclusief de trap richting de uiterwaarden. Ook komt er op twee plaatsen op de trap een stevige beugel zodat het makkelijker wordt om de trappen op te lopen van de waterkering aan de Waalkade. 

Voor 15 oktober
Het werk wordt snel hervat en moet voor 15 oktober klaar zijn, omdat het waterschap na die datum geen werkzaamheden in de waterkering toestaat.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden