• Bij de bespreking van het plan voor huisvesting van arbeidsmigranten in Zuilichem waren veel dorpsbewoners naar het stadhuis gekomen.
• Bij de bespreking van het plan voor huisvesting van arbeidsmigranten in Zuilichem waren veel dorpsbewoners naar het stadhuis gekomen. Foto: Lya Cattel

Gemeente praat op 4 oktober met Zuilichem over arbeidsmigranten

Algemeen 769 keer gelezen

ZUILICHEM/GAMEREN • De gemeente Zaltbommel gaat op 4 oktober in gesprek met de inwoners van Zuilichem over huisvesting van arbeidsmigranten op de locatie van het partycentrum. Vanwege de verwachte drukte is de avond in dorpshuis Gambora in Gameren.

Aanleiding van de avond is de onrust die in Zulichem is ontstaan over het plan van ontwikkelaar Proscopius Holding voor een complex met tweehonderd appartementen voor buitenlandse werknemers. Maar dat plan is niet het onderwerp van de bijeenkomst op 4 oktober, zo schrijft de gemeente in een brief die dinsdag op de post is gegaan naar alle inwoners van Zuilichem. "Dit plan is geparkeerd."

De politieke partijen in Zaltbommel drongen in de carrousel en de gemeenteraadsvergadering bij wethouder Adrie Bragt aan op een 'open gesprek'. Insteek wordt de vraag wat de inwoners belangrijk vinden voor de huisvesting van arbeidsmigranten op de locatie van partycentrum De Heeren van Suylighem (vroeger De Woerd). De aanwezigen kunnen op grote vellen papier hun mening, zorgen en suggesties kwijt. De gemeente geeft ook informatie over wat wanneer gebeurt, wie wat bepaalt en op welke momenten inwoners hun mening kunnen geven.

Er komt een klankbordgroep, die de inbreng van de avond gebruikt om vervolgafspraken te maken.

Zuilichemmers kunnen zich voor de avond (aanvang 20:00 uur) aanmelden via een mailtje naar info@zaltbommel.nl onder vermelding van 'aanmelding bijeenkomst huisvesting arbeidsmigranten' en naam, adresgegevens en aantal personen. 
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden