Afbeelding

Speelzalen Zaltbommel naar Kanteel en Smallsteps

Algemeen 678 keer gelezen

ZALTBOMMEL • De peuterspeelzalen Het Sprongetje en Hummeloord in Zaltbommel en Olleke Bolleke in Aalst vallen met ingang van volgend jaar onder kinderopvangorganisatie Kanteel. Locatie De Paddestoel (Zaltbommel) wordt overgedragen aan Smallsteps. 

Voor ouders en kinderen verandert er op 1 januari 2018 niets in de dagelijkse gang van zaken op de locaties. De vertrouwde leidsters blijven, met dezelfde kinderen, werkzaam binnen hun eigen lokaal. Ze hebben alleen formeel een andere werkgever gekregen. Nu is dat nog Stichting Zaltbommelse Peuterspeelzalen. Ook de samenwerking met de basisscholen zal op dezelfde voet verdergaan.

Toeslagen
Bij het regelen van toeslagen veranderen er wel dingen. In sommige gevallen verloopt dat via de belastingdienst; in andere gevallen is sprake van gemeentelijk beleid. Kanteel en Smallsteps zullen de ouders zoveel mogelijk ondersteunen bij de veranderingen in de administratieve afwikkeling van de toeslagen. 

Nieuwe wet
Reden voor de verandering is een nieuwe wet die regelt dat met ingang van 1 januari 2018 peuterspeelzaalwerk en kinderopvang samengaan. De bedoeling is dat onderwijs, kinderopvang, peuterspeelzalen en voor- en vroegschoolse educatie (VVE) meer op elkaar worden afgestemd. Tegelijkertijd wordt de financiering van het peuterspeelzaalwerk ondergebracht onder de wet kinderopvang.

Intensief overleg
Het peuterspeelzaalbestuur heeft al enkele jaren intensief overleg met Kanteel en Smallsteps, die beide actief zijn in de gemeente Zaltbommel. 

Aanvankelijk zag de stichting voor zichzelf nog wel een rol weggelegd in de kwalitatieve aansturing van het peuterwerk. Daar heeft zij, onder invloed van gemeentelijk beleid, van moeten afzien. Daardoor komt ook de functie van coördinator per 1 januari te vervallen.

Brochure
Ouders van peuters waren al voor de zomervakantie geïnformeerd over de plannen tot het in elkaar schuiven van de organisaties. De gemeente Zaltbommel verspreidt in oktober een algemene brochure waarin haar rol wordt belicht.                                                                                                                         

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Damen Shipyards start bouw nieuw distributiecentrum in Schelluinen Zakelijk 18 apr, 13:23
Afbeelding
Bedrijven uit Groot-Ammers en Goudriaan laten leerlingen proeven van techniek Zakelijk 18 apr, 08:23
Afbeelding
Gemeenten reageren verschillend op nieuws rondom Dierenambulance, Molenlanden ziet het als een 'interne kwestie' Nieuws 17 apr, 21:23

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden