• V.l.n.r. Katinga, Lorenzo, Brigitte en Tom.
• V.l.n.r. Katinga, Lorenzo, Brigitte en Tom. Foto: aangeleverd

Sponsorloop voor marathonrolstoelen in Kerkdriel

Algemeen 388 keer gelezen

KERKDRIEL • Kippenvel. Dat hebben Katinga Vermeulen en Brigitte van Oijen nú al, terwijl hun sponsorloop pas op zondag 15 oktober is. "Het is zo mooi om te zien hoe iedereen meedenkt om ons doel te bereiken."

Dat doel? In elk geval twee hardlooprolstoelen, zodat Katinga en Brigitte hun favoriete hobby kunnen beoefenen samen met hun zoons Lorenzo (14) en Tom (17). De jongens hebben allebei een lichamelijke en verstandelijke handicap. De rolstoelen hebben een extra voorwiel en een aangepast stuur.

Langzaam opbouwen
Brigitte verheugt zich er al op. "Ik denk wel dat ik het met Tom langzaam moet opbouwen en dat het in de winter vrij koud voor hem is, maar volgend voorjaar kunnen we in elk geval lekker samen naar buiten. Nu kan ik alleen met hem wandelen. Mijn man fietst met Tom op een tandem, maar die is voor mij te groot."

Samen Doen is Leuker
Voor de rolstoelen is 8.000 euro nodig. De initiatiefneemsters hopen dat er onder de streep nog meer overblijft. "We willen namelijk ook heel graag iets doen voor 'Samen Doen is Leuker'. Dat is een initiatief van Cello, mensen met een beperking doen met vrijwilligers leuke dingen in hun vrije tijd. Ze beleven daar zóveel plezier aan, maar er is heel weinig budget."

Wandeltochten
De hoop op een grote opbrengst lijkt gegrond. De twee Kerkdrielse moeders krijgen uit alle hoeken steun voor hun initiatief. "Het idee om een evenement te organiseren om geld in te zamelen kwam via Facebook." Met hulp van Optisport De Kreek werden wandeltochten op touw gezet, die inmiddels met succes zijn gelopen.

Sponsorloop 15 oktober
Hardloopclub Zaltbommel DutchRunners, waarvan Katinga en Brigitte lid zijn, helpt met de sponsorloop op 15 oktober. "Daar zit veel ervaring met wedstrijden, en er zijn mensen met allerlei contacten. Zo hebben we nu een logo, een website voor de inschrijvingen, spandoeken, flyers. Daar krijg je toch kippenvel van?"

Zoveel mogelijk deelnemers
Nu alleen nog zoveel mogelijk deelnemers. Iedereen kan meedoen: om 10:00 uur start een wandeling van 7,5 kilometer, om 10:30 uur een Kidsrun en om 11:30 uur de loop over vijf of tien kilometer. Kinderen betalen 5,00 euro, de anderen 10,00 euro. Er kunnen 250 hardlopers meedoen, vijftig kinderen en een onbeperkt aantal wandelaars.

Afterparty
Multifunctioneel centrum De Kreek is het start- en eindpunt. Daar zijn ook douches, niet onbelangrijk gezien de afterparty in de theaterzaal. "Ook mensen die niet meelopen, kunnen een steentje bijdragen door daar naartoe te komen", benadrukt Brigitte. Met optredens van Danny Smoorenburg, Ferdi Hamilton en Henk Brasil, hamburgers en een springkussen is een leuke middag verzekerd.

Inschrijven voor de lopen kan op zaltbommeldutchrunners.nl/run-for-2, via Facebook (Run for 2) of telefonisch: 06-25190604.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De paars gearceerde gebieden zijn de mogelijke locaties voor de windmolens. L2 ligt centraal op deze afbeelding.
Inwoners Brandwijk en Molenaarsgraaf negatief over zoeklocatie L2 voor windturbines: 'Geen draagvlak' Nieuws 8 uur geleden
Afbeelding
Dijk, oever en berm: Waterschap maait vroeg in het jaar voor natuur en veiligheid Nieuws 8 uur geleden
Afbeelding
Drukbezochte avond voor het dorp trapt viering tiende verjaardag 't Wingerds Hof in Wijngaarden af met video en foto's 14 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden