Johan Cahuzak
Johan Cahuzak Foto: Lya Cattel

De column van Johan Cahuzak: Krabben

Algemeen 950 keer gelezen

Krabben

Of die driehonderd arbeidsmigranten naar Zuilichem moeten? In mijn hoofd staken de stemmen. Maar dat het Zaltbommels college van B en W zich moet schamen, weet ik wel. Ik citeer wethouder Bragt: "We hadden het principebesluit over Zuilichem pas na de vakantie openbaar willen maken, maar het kwam midden in de vakantie al naar buiten. Dat verdient geen schoonheidsprijs." Zo makkelijk kom je er niet vanaf, Adrie.

Ik zie een collegeoverleg voor me. Eén burgemeester en drie wethouders aan tafel. Lekker onderuit, boordjes los, mouwen lichtjes opgestroopt, schoenen uit, lange benen onder of naast de tafel. Papieren, koffie, theezakjes, water, koekjes, klontjes en poedermelk. Een beeldscherm. Op de achtergrond een paar flessen wijn. Ter introductie eerst wat vervelend foute grappen over Zuilichem en Polen. En dan is er zowaar een besluit, nou ja een principebesluit. Het voltallig college krabt zich tevreden aan de zak: "En jongens, denk er om: mondje dicht. Pas na de vakantie bekend maken."

Wat drommel! Wie van de vier heeft er dan uit de school geklapt? En gaat dat meer zo? Per ongeluk of expres? Zitten ze er mee of interesseert het ze geen moer? En wat doen wij er mee? Geloof ik een college dat zo lichtvaardig die prachtige schoonheidsprijs om zeep helpt? En trouwens, waarom pas na de zomer?

Johan Cahuzak

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden