Afbeelding

Schoofbandweg: weer een kras op de samenwerking

Algemeen DOSSIER: GEITEN 305 keer gelezen

ZALTBOMMEL/MAASDRIEL • De Zaltbommelse gemeenteraad houdt een nare bijsmaak over aan de aankoop van een perceel aan de Schoofbandweg in Maasdriel om een megastal te voorkomen.

De partijen hebben zich erbij neergelegd dat het Zaltbommel ruim negen ton kost om geitenboer Alexander van der Schans uit te kopen aan de Schoofbandweg in Rossum. Alternatief was het opgeven van een deel van bedrijventerrein De Wildeman vanwege stankcirkels; dat zou nog meer kosten.

Maasdrielse aanpak
Maar als het Maasdrielse college de aanvraag vanaf het begin anders had aangepakt, had het niet zo hoeven lopen. Die gedachte spreekt uit een deel van de tientallen vragen die de negen Zaltbommelse fracties aan hun college hebben gesteld over dit dossier.

Zo vraagt de VVD zich af waarom de gemeente Maasdriel niet meebetaalt en constateert GroenLinks dat 'zowel de gemeente Maasdriel als de eigenaar van het perceel zeer goed af zijn bij deze deal'. 

Deuk in het vertrouwen
De partijen vinden niet alleen dat Zaltbommel op deze manier wel erg hard getroffen wordt in de portemonnee, ook ervaren ze een deuk in het vertrouwen in de samenwerking met de buurgemeente. Met het gezamenlijke zwembad en het Zaltbommelse windmolenplan is dit nu al het derde hoofdpijndossier.

Onaangename verrassingen
Burgemeester en wethouders van Zaltbommel mogen dan wel volhouden dat de Schoofbandweg geen negatieve invloed heeft op de samenwerking, de fracties denken daar anders over. Zeker omdat Maasdriel de duur betaalde afspraken over Schoofbandweg 10 nog niet heeft verwerkt in haar nieuwe bestemmingsplan én van plan is op het perceel ernaast intensieve veehouderij toe te blijven staan.

GroenLinks noemt dat 'van de zotte' en de VVD informeert of er nog meer 'onaangename verrassingen aan die kant van de gemeentegrens' te verwachten zijn.

Gebrekkige communicatie
Ook aan Maasdrielse kant leven vragen. Kees van Drunen van GroenLinks bekritiseerde tijdens de raadsvergadering van donderdag het college om de gebrekkige communicatie met de buren en de ongevoeligheid voor de ontstane reuring. 

Alle 53 vragen van de Zaltbommelse fracties over de Schoofbandweg met de antwoorden zijn hier te lezen: Link naar PDF bestand.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden