• Zr. Ms. Karel Doorman bij terugkomst van de inzet in Afrika ter bestrijding van ebola (januari 2015).
• Zr. Ms. Karel Doorman bij terugkomst van de inzet in Afrika ter bestrijding van ebola (januari 2015). Foto: Ministerie van Defensie

Drie matrozen uit Zaltbommel naar Sint Maarten

Algemeen Hulpactie Sint Maarten 1.475 keer gelezen

ZALTBOMMEL • Het grootste marineschip van Nederland vertrekt woensdag naar Sint Maarten. Met aan boord de Zaltbommelse matrozen Merijn Bischoff, Tim Loch en Erwin Polman.

Dinsdagavond kregen de drie te horen dat ze worden uitgezonden voor de hulpverlening op Sint Maarten, dat zwaar getroffen is door orkaan Irma. 

Oefening
De matrozen zijn nu al op het schip, want ze waren bezig aan een internationale oefening op de Oostzee. De Karel Doorman is nu op weg naar thuishaven Den Helder. Daar wordt het in een paar dagen tijd bevoorraad.

Elf dagen varen
De planning is dan om woensdag aan de oversteek van de oceaan te beginnen. De reis naar Sint Maarten duurt ongeveer elf dagen. Twee andere Nederlandse marineschepen, de Pelikaan en de Zeeland, zijn daar al. 

Uitzwaaien
Mogelijk komen de Bommelaren vóór woensdag nog een dag naar huis. "En anders hopen we dat we ze kunnen uitzwaaien bij hun vertrek", vertelt Marga Polman, de moeder van Erwin. De Karel Doorman blijft naar verwachting ongeveer acht weken weg.

Bommelerwaard helpt Sint Maarten
Woensdag 20 september is ook de actiedag voor Sint Maarten in Zaltbommel. Meer informatie daarover is te vinden op Facebook. Dinsdagavond is er al een sponsorloop rond de Tijningenplas.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden