Afbeelding
Foto: stock

Engelenbak start concertserie 'Jong talent' in Zaltbommel

Algemeen 154 keer gelezen

ZALTBOMMEL • Het nieuwe concertseizoen van De Engelenbak staat weer voor de deur. Omdat de combinatie van studenten en docenten een gouden formule blijkt, heeft De Engelenbak een tweede concertserie geformeerd met als titel 'Jong talent'.

Het openingsconcert op zaterdag 30 september om 16:00 uur in de Gasthuiskapel zal worden gegeven door het Cugnon Consort. Dit concert heeft als titel 'De eerste en de laatste'. Delen uit de eerste en de laatste strijkkwartetten van Joseph Haydn, Ludwig van Beethoven en Felix Mendelssohn-Bartholdy staan op de lessenaar. De kwartetmuziek loopt als een rode draad door hun leven en vertelt een aangrijpend verhaal.

Utrechts Conservatorium
Het Cugnon Consort bestaat uit studenten en docenten van de HKU (Utrechts Conservatorium) en is een initiatief van violist en docent Chris Duindam. Duindam was jarenlang concertmeester van Emmy Verhey's strijkensemble Camerata Antonio Lucio.

Gouden formule
De combinatie van studenten en docenten blijkt een gouden formule. Begin van dit jaar hebben zij al van zich laten horen in de Gasthuiskapel. Het komend seizoen treden ze vijf keer op. Daarom heeft De Engelenbak een tweede concertserie te formeren met als titel 'Jong talent'. Alle concerten in die serie zijn gratis toegankelijk, al wordt een vrijwillige bijdrage zeer op prijs gesteld.

Alle concerten van De Engelenbak zijn te vinden in de agenda van Het Kontakt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden