Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
Foto: 123RF.com - Tomas Griger
UPDATE Hulpactie Sint Maarten

Bommelerwaard helpt eiland Sint Maarten

  •   523 keer gelezen

REGIO • Vanuit Zaltbommel is een hulpactie gestart voor Sint Maarten. Dinsdagavond 19 en woensdag 20 september zijn geprikt als actiedag, met onder meer een 'Caribische sponsorloop' en een veiling om zoveel mogelijk geld in te zamelen.

Debby Wesselo is initiatiefnemer van de actie voor het door de orkaan Irma getroffen eiland. "Na drie dagen CNN kijken kon ik alleen maar denken: we moeten iets doen."

Stichting
Dus is dinsdagochtend in allerijl een stichting opgericht om de inzameling in goede banen te leiden: Bommelerwaard Helpt Sint Maarten. Wesselo zet zich op persoonlijke titel en in haar eigen tijd in, maar omdat ze bij de gemeente Zaltbommel werkt, kon ze snel een breed netwerk aanspreken.

Collega-ambtenaren, gemeenteraadsleden, dorpsraden, inwoners en serviceclubs zoals de Lions zegden snel spontaan hulp toe.

Alternatieve Santarun
De initiatiefnemers hopen dat zoveel mogelijk mensen aanhaken bij de actie, die begint met een thema-sponsorloop op dinsdagavond 19 september om 19:30 uur. "Denk aan de Santarun, maar dan niet met kerstmanpakken, maar in Caribische stijl. Het zou super zijn als er heel veel deelnemers verschijnen met parasols, cocktails of een snorkeluitrusting."

Karen de Bondt van Mindful Run en de Zaltbommel Dutch Runners zet haar ervaring in voor de organisatie van deze run, die waarschijnlijk gaat plaatsvinden in de Zaltbommelse binnenstad.

Basisscholen
"We gaan alle basisscholen vragen om woensdagochtend iets te doen wat bij hen past. Natuurlijk begrijpen we dat zij hun lesprogramma's en thema's langer van tevoren plannen, maar hopelijk kunnen ze toch iets bijdragen. Dat kan een actie zijn om geld in te zamelen, maar je kunt ook denken aan gebed voor Sint Maarten", zegt Wesselo.

Veiling
's Avonds volgt een veiling in De Poorterij met veilingmeester Tom Metz. "Oud-burgemeester Albert van den Bosch heeft bijvoorbeeld al een rondleiding door de Tweede Kamer voor twee personen aangeboden, en er kan ook geboden worden op een geheel verzorgde zeiltocht voor vier personen." De stichting is op zoek naar meer unieke 'belevenissen' die geveild kunnen worden.

Ponymarkt
De actie zal doorlopen tot 30 september. Bij de afsluiting van de Ponymarkt in Brakel wordt het eindbedrag bekendgemaakt. Wesselo hoopt dat de opbrengst naar een kleinschalig project op Sint Maarten kan gaan, bijvoorbeeld wederopbouw van een school of ziekenhuis. "Dat doen we liever dan het bedrag storten op een landelijk rekeningnummer. Maar het belangrijkste is dat we zeker weten dat het goed terecht komt."

Alle informatie over 'Bommelerwaard Helpt Sint Maarten' komt te staan op de Facebookpagina @Bommelerwaardhelpt. Bellen naar Debby Wesselo kan ook: 06-20737972.

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >

reageer als eerste
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK

HET KONTAKT OP TWITTER

Nieuws uit Bommelerwaard

Toerisme in Rivierenland groeit fors
16/3
Cornielje trots op tuinbouwriool Bommelerwaard
16/3
EK kwalificatietoernooi O17 opnieuw bij NIVO Sparta
16/3
'Samen Eten' in Bruchem viert tienjarig bestaan
16/3
Blij de deur uit bij Blond in Bommel
16/3
Meer nieuws uit Bommelerwaard >

Nieuwsoverzicht

Meer berichten