Dennis van Roosmalen zoekt opnieuw de beste taartenbakker van de regio.
Dennis van Roosmalen zoekt opnieuw de beste taartenbakker van de regio. Foto: Teus Admiraal

Electro World Veen houdt opnieuw een bakwedstrijd

Algemeen 122 keer gelezen

VEEN • Taartenbakkers én smulpapen kunnen in het laatste weekend van september hun hart ophalen. Dennis van Roosmalen van Electro World/Reddy keukens in Veen houdt dan voor de tweede maal de wedstrijd Heel Altena en Bommelerwaard Bakt.

Met de taartenwedstrijd wordt tevens geld ingezameld voor de stichting Brood voor Weeskinderen in Burundi.

Wie bakt de lekkerste taart in de regio? Dat wordt de uitdaging voor de deelnemers. Vorig jaar werden 25 taarten gebakken. Voor winnares Hanna Vos-Donker uit Veen was het een thuiswedstrijd. De eerste prijs stimuleerde haar om haar eigen bedrijf Hanna's Taarten op te zetten. Dit jaar mag ze op zaterdag de taarten jureren. Samen met Rien van Boven van Bakkerij Van Ballegooijen in Veen.

Opzet veranderd
Van Roosmalen: "We hebben de opzet wel veranderd. De deelnemers mogen hun taart al op vrijdag 29 september inleveren. Zo hebben ze de hele dag de tijd voor het bakken. Vrijdagavond mogen ze de taarten inleveren en zetten wij ze in de koeling. Dan maken we foto's voor onze Facebook-pagina en vervolgens mogen mensen op de taarten bieden. Die opbrengst gaat naar de stichting Brood voor Weeskinderen."

Vorig jaar werd nog een bescheiden bedrag van 80 euro opgehaald, reden om het nu anders aan te pakken door mensen te laten bieden op de taarten.

Appelkoek
Dennis van Roosmalen zal niet zelf meedoen aan de wedstrijd. Wel bakt hij af en toe zelf taarten, maar hij speelt graag op safe. "Het liefste maak ik appelkoek, die is erg lekker en bijna altijd goed. Appeltaart is net iets moeilijker. Onze deelnemers moeten vooral een lekkere taart maken, we houden de wedstrijd graag laagdrempelig, iedereen mag meedoen. Een mooie taart die niet lekker is, valt toch niet de prijzen."

Deelnemers aan de bakwedstrijd maken kans op drie prijzen: een keukenmachine, een blender of een smoothymaker, en tien boeken als troostprijs.

Aanmelden voor de wedstrijd: zie de advertentie in Het Kontakt van deze week.

Hannie Visser-Kieboom

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden