Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
• Jeroen en Miranda van den Akker zijn trots en dankbaar.
• Jeroen en Miranda van den Akker zijn trots en dankbaar. (Foto: Janneke Boogaard)

Jeroen van den Akker: 25 jaar liefde voor mode en voor Zaltbommel

  •   696 keer gelezen

ZALTBOMMEL • In 1992 kregen Jeroen en Miranda van den Akker de kans om hun droom te verwezenlijken. In Zaltbommel. Nu is het 25 jaar later en zijn ze niet alleen trots op hun winkel, maar zeker ook op de vestingstad.

"We werden in een paar zaterdagen helemaal verliefd op Zaltbommel", weet Jeroen nog goed.

In het zadel geholpen
De reden dat het Veghelse stel het stadje kwam verkennen, was dat de familie Laheij hen een pand in de Boschstraat had aangeboden, tegenover de huidige mannenmodezaak. Zij hadden, als klant destijds, de passie bij Jeroen gezien in de modezaak in Schijndel waar hij werkte. Jeroen: "Ik had maar één wens en dat was een eigen zaak. Henk en Ria Laheij hebben ons in het zadel geholpen."

Ingrijpende keuzes
Zo was 'Jeroen van den Akker' voortaan niet meer alleen de naam van een jonge man met passie voor mode, maar ook van een winkel. Een winkel die vanaf het eerste moment goed draaide. In de loop van de tijd volgden verhuizingen, een nieuwe winkel in Veghel en soms ingrijpende keuzes.

Zoals de uitbreiding met damesmode, en acht jaar later juist de keuze om daarmee weer te stoppen. "Dat zijn natuurlijk spannende stappen, maar daar ben je ondernemer voor", zegt Miranda resoluut. "We willen niet achteraf denken: hoe zou het geweest zijn áls..."

Crisis
Natuurlijk gaat het niet altijd over rozen. In 2009 werd de crisis ook voor deze ondernemers voelbaar. "We hebben toen besloten onze winkel in Veghel te sluiten. Daar had de stad als geheel het moeilijk; er was bijvoorbeeld veel leegstand, veel meer dan in Zaltbommel."

Sfeervol
Daarmee komen Jeroen en Miranda terug bij hun liefde voor het vestingstadje. Miranda: "Zaltbommel is een sfeervolle, leuke stad. Dat horen we ook altijd van klanten die ons vanuit Veghel bezoeken en van toeristen. Ik denk dat je dat beter ziet als je van buitenaf komt."

Trots meer uitdragen
Jeroen: "We mogen met z'n allen die trots best wat meer uitdragen. Zaltbommel biedt mensen beleving en dat is ontzettend belangrijk bij het winkelen. Als de zon maar even doorbreekt, zitten de terrassen op de Markt vol."

Dankbaar
Die positieve sfeer creëren Jeroen en Miranda ook in de winkel. Jeroen: "We zijn trots en dankbaar dat mensen in onze winkel komen en dat proberen we ook uit te stralen. We willen dat ze zich welkom voelen. We hebben veel trouwe klanten. Of ze nu een paar sokken nodig hebben of een pak, ze komen ervoor naar Van den Akker. Dat contact met klanten vinden we allebei het allerleukst aan ons vak. We zijn blij dat we weer dagelijks op de vloer zijn, in een fantastische winkel waar de laatste vier jaar weer een mooie groei in zit."

Maatwerk
Natuurlijk heeft Van den Akker ook een website met webshop, maar die is vooral bedoeld voor informatie en service. "Wij zijn ons steeds meer gaan richten op maatwerk. Na de pakken zijn daar de schoenen bijgekomen. Daar geloven we in, daar kunnen we ons vakmanschap in kwijt. Ook daarom is het belangrijk dat de sfeer in de winkel goed is. Dat mensen weten: dáár moeten we zijn."

Een jaar lang feest
En nu is het feest, een heel jaar lang. Elke maand rond de 25e komt Van den Akker met een speciale actie. Binnenkort zal ook het jubileumlogo op de ramen prijken. "We vinden het bijzonder dat we al 25 jaar in goede gezondheid een gezonde zaak mogen leiden, met een gemotiveerd team. Monic werkt hier al 19 jaar en Annette 17, dat is ook niet niks."

Volgende generatie
Waar de kinderen van klanten nu al zelf als klant in de winkel komen, staat ook in de familie de volgende generatie op. Alle drie de kinderen van Jeroen en Miranda hebben interesse in het vak. Als ze daadwerkelijk willen gaan meedraaien in het bedrijf, is er ruimte genoeg.

"Maar we hopen nog jaren zelf aan het roer te staan. Naast de geboorte van onze kinderen is de zaak het mooiste wat ons ooit is overkomen."

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >

4 reacties
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK

HET KONTAKT OP TWITTER

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226467&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkontakt.nl/bommelerwaard&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=119,238,253,256,319,353,406,510,543,549,564,612,794,883,105,143,194,307,532" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226490&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkontakt.nl/bommelerwaard&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=119,238,253,256,319,353,406,510,543,549,564,612,794,883,105,143,194,307,532" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>