De Hulk (Nieuwaal) Nederlands kampioen truckpulling

Algemeen 560 keer gelezen

MEEUWEN/NIEUWAAL • Team VTN is vrijdagavond Nederlands kampioen truckpulling (9.5 ton Supersport) geworden. In Meeuwen vond de plaats. "Eindelijk hebben we ons doel bereikt!"

Het Nieuwaalse team kijkt terug op een dag 'met een gouden rand'. "De opdracht voor de finale in Meeuwen was simpel. De ketting strak zetten en verder vooral genieten!" doet het team verslag.

Luid gejuich

Op de prachtige locatie in Meeuwen was veel publiek samengekomen om te genieten van al het geweld dat op de baan loskomt. Onder de bezoekers veel supporters van De Hulk, zoals de groene truck van VTN liefkozend wordt genoemd. Onder luid gejuich zette Gilbert de ketting strak en met speaker Arco als copiloot werd de 100 meter lijn weer vanouds vlot gepasseerd.

De Hulk plaatste zich voor de pull off en dat was genoeg om officieel Nederlands kampioen truckpulling 9.5 ton Supersport te zijn.

In de pull off werd de sleepwagen weer aangehaakt en wilde VTN Truckpulling het publiek laten zien waarom De Hulk dit jaar de sterkste is. Met een krachtige run werd de 100 meter lijn opnieuw gepasseerd en zo plaatste het team zich samen met Ruttchen Powerrr, De Manne van Janne 3, thuisrijder Iveco Schouten, Red Madness en Mad Men voor de finale.

Daar werd de lat enorm hoog gelegd door de Belgische concurrent Red Madness. Met 106.72 meter werd er een afstand afgelegd die VTN niet wist te overtreffen. Met 105.70 meter werd De Hulk tweede in Meeuwen, derde werd de MAN van grootste uitdager Mad Men.

"Met het behalen van de kampioenstitel in Meeuwen is er voor ons een droom uitgekomen. Al vele jaren doen we mee in de Supersport-klasse en stapje voor stapje zijn we naar dit succes toe gegroeid." Na de Iveco Pastapower werd de oude Volvo FH16 aangekocht, met uiteindelijk de landelijke titel als beloning. Met in totaal negen overwinningen was De Hulk dit seizoen de allersterkste.

Volgend jaar weer

Met de onmisbare steun van alle sponsors gaat VTN volgend jaar opnieuw knokken voor de titel.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Winnifred Bouwman in de bibliotheek in Nieuw-Lekkerland.
Winnifred Bouwman neemt na 33 jaar afscheid van de bibliotheek in Nieuw-Lekkerland Nieuws 4 uur geleden
• De biologisch geteelde planten vonden gretig aftrek.
Arkelse plantjesmarkt brengt 700 euro op voor Stichting Nimba Nieuws 5 uur geleden
• Het AWM-peloton slingert zich langs de Ammerse molens.
Column AWM: polderkoers live (te) volgen Sport 19 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden