Afbeelding

Verenigingen kunnen weer 'jutten' langs Maas en Waal

Algemeen 112 keer gelezen

MAASDRIEL • Op zaterdag 7 oktober vindt opnieuw de Maas- en Waaljuttersactie plaats. Verenigingen uit de gemeente Maasdriel kunnen hun steentje bijdragen door de uiterwaarden op te schonen. Verenigingen krijgen een tracé aangewezen en helpen mee het zwerfafvalprobleem te verminderen, in ruil voor een bijdrage aan de clubkas.

Verenigingen die de handen uit de mouwen willen steken, ontvangen materialen en instructies vanuit de gemeente. Ze 'leveren' die zaterdag minimaal tien personen om zwerfvuil op te ruimen.

Acht tracés
Er zijn dit jaar acht tracés te verdelen. Voor het opschonen van een tracé ontvangt de vereniging een eenmalige vergoeding van minimaal 200 euro. Het bedrag is afhankelijk van de ligging en grootte van het tracé en de hoeveelheid zwerfvuil.

Zwerfafval is een groot probleem in de uiterwaarden van alle gemeenten langs de Maas en de Waal. Het is slecht voor het milieu, voor mens en dier, en zorgt bovendien voor een lelijk landschapsbeeld.

Effect
De opruimacties hebben effect. In het najaar van 2016 bleek er al aanzienlijk minder zwerfafval in de Maasdrielse uiterwaarden te liggen. In 2017 gaat Maasdriel daarom alleen de oostzijde jutten. Volgend jaar is de westkant van de gemeente aan de beurt.

Aanmelden kan tot 10 september via de site. De voorwaarden zijn daar ook te vinden: www.waaljutters.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden