Johan Cahuzak
Johan Cahuzak Foto: Lya Cattel

De column van Johan Cahuzak: Veldrijden

Algemeen Column 241 keer gelezen

Wat een prachtig initiatief van drie vrienden om op zondag 28 januari 2018 een serieuze veldrit in Zaltbommel te organiseren.

Ik zit vaak te kijken naar (veelal) Vlaamse wedstrijden, ik bezocht het WK in Hoogerheide, ik was bij een van de eerste wedstrijden op de Citadel van Namen. Kortom, ik ben een liefhebber van fietsen in de prut. En ja, ik heb een mountainbike om me voor te bereiden op winterse omstandigheden.

Want ik blijf schaatser. En motorliefhebber. En vanwege die laatste afwijking doet de locatie van de wedstrijd in januari me een beetje pijn. Het is op het uiterwaardencircuit waar tot 2000 motorcrosswedstrijden werden gehouden. Ik heb er 28 gezien. Iets minder vaak was ik op de Citadel van Namen voor de Grote Prijs van België…

Maar dat drie vrienden een dergelijk initiatief ontplooien doet me goed. En jullie, wat drommel, ook! Ophouden met zeuren dat niemand meer iets wil, dat iedereen aan zijn telefoon ligt of dat de wereld anderszins verloren gaat. Die drie kerels willen zelfs proberen het NK naar Zaltbommel te halen. Wat een lef!

En het wordt nog spectaculairder: juist dat deel van Zaltbommel is vergeven van hondenpoep. In Workum varen ze de strontrace. In Zaltbommel rijden ze die. Daarom een oproep aan hondenbaasjes: neem vanaf Nieuwjaarsdag je verantwoordelijkheid. Schijten!

Johan Cahuzak

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Damen Shipyards start bouw nieuw distributiecentrum in Schelluinen Zakelijk 18 apr, 13:23
Afbeelding
Bedrijven uit Groot-Ammers en Goudriaan laten leerlingen proeven van techniek Zakelijk 18 apr, 08:23
Afbeelding
Gemeenten reageren verschillend op nieuws rondom Dierenambulance, Molenlanden ziet het als een 'interne kwestie' Nieuws 17 apr, 21:23

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden