Afbeelding
Foto: nl.123rf.com

Verdachten fipronil-zaak blijven in voorlopige hechtenis

Algemeen 340 keer gelezen

NEDERHEMERT • De twee mannen die verdacht worden van het gebruik van fipronil bij pluimveebedrijven, onder wie een 24-jarige man uit Nederhemert, moeten veertien dagen langer in voorlopige hechtenis blijven. Dat oordeelde de rechter-commissaris van de rechtbank Overijssel.

De mannen werden dinsdag voorgeleid bij de rechter-commissaris. Die besliste dat er op dit moment voldoende verdenking tegen de verdachten is om hen vast te houden.

Het Openbaar Ministerie verdenkt de twee bestuurders van ontsmettingsbedrijf Chickfriend ervan dat zij het bestrijdingsmiddel fipronil hebben gebruikt bij pluimveebedrijven in Nederland en dat zij daarmee de volksgezondheid in gevaar hebben gebracht. Daarnaast worden zij verdacht van het voorhanden hebben van een verboden biocide.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De paars gearceerde gebieden zijn de mogelijke locaties voor de windmolens. L2 ligt centraal op deze afbeelding.
Inwoners Brandwijk en Molenaarsgraaf negatief over zoeklocatie L2 voor windturbines: 'Geen draagvlak' Nieuws 6 uur geleden
Afbeelding
Dijk, oever en berm: Waterschap maait vroeg in het jaar voor natuur en veiligheid Nieuws 7 uur geleden
Afbeelding
Drukbezochte avond voor het dorp trapt viering tiende verjaardag 't Wingerds Hof in Wijngaarden af met video en foto's 12 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden