Afbeelding

Bruchem opent een Jeu de Boulesbaan

Algemeen 289 keer gelezen

BRUCHEM • In de voormalige pastorietuin is onlangs een echte Jeu de Boulesbaan aangelegd. De officiële opening is op vrijdag 25 augustus.

De baan is een initiatief van Stichting Welzijn Ouderen Bruchem, Kerkwijk en Delwijnen (SWOBKD).

Die stichting heeft de laatste jaren diverse bewegingsactiviteiten opgestart in het kader van het gemeentelijke beleid om senioren meer te laten bewegen.

Zo is in 2015 gestart met de maandelijkse Koersbalmiddag en heeft Buurtsportcoach Jerry Lenoir in 2017 wandelgroepen in het leven geroepen in Kerkwijk en Bruchem. SWOBKD gaat die wandelgroepen voortzetten. Het is de bedoeling dat vanaf september de ene keer in Kerkwijk, de andere keer in Bruchem gewandeld wordt, op dinsdag van 13:30 tot 14:30 uur.

De koersbalspelers zijn inmiddels ook gestart met Jeu de Boules. Ze gaan op dinsdagmiddagen 15 en 29 augustus van 15:00 tot 17:00 onder leiding van een coach aan de slag om zich het mooie spel eigen te maken.

De officiële opening van de baan wordt vrijdag 25 augustus om 15:00 uur verricht door wethouder Simon Buwalda in aanwezigheid van bestuursleden van de protestantse kerk, waaronder de predikant. Ook coach Dick van Gameren uit Zaltbommel is aanwezig. De opening wordt afgesloten met een hapje en drankje in gebouw Eben Haëzer.

Vanaf september organiseert SWOBKD elke twee weken, weersafhankelijk, een Jeu de Boules- of Koersbalmiddag.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De paars gearceerde gebieden zijn de mogelijke locaties voor de windmolens. L2 ligt centraal op deze afbeelding.
Inwoners Brandwijk en Molenaarsgraaf negatief over zoeklocatie L2 voor windturbines: 'Geen draagvlak' Nieuws 9 uur geleden
Afbeelding
Dijk, oever en berm: Waterschap maait vroeg in het jaar voor natuur en veiligheid Nieuws 10 uur geleden
Afbeelding
Drukbezochte avond voor het dorp trapt viering tiende verjaardag 't Wingerds Hof in Wijngaarden af met video en foto's 15 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden