• David van Rangelrooij is de initiatiefnemer van Ammerrock.
• David van Rangelrooij is de initiatiefnemer van Ammerrock. Foto: Teus Admiraal

'AmmerRock' in Ammerzoden vol regionale talenten

Algemeen 173 keer gelezen

AMMERZODEN • David van Rangelrooij (34) vierde vorig jaar zijn verjaardag in de Pub van zijn werkgever Guido van Bruchem. "Live muziek wilde ik graag", zegt hij. "Een soort festival met veel rock." Het klein opgezette evenement was zo'n succes dat er dit jaar een groter festival gepland staat.

David is groot fan van festivals, hij slaat geen Lowlands over, maar is ook vaak te vinden op kleinere festivals.

"Live muziek is échte muziek", vindt hij. En hij ziet tot zijn grote tevredenheid dat steeds meer mensen op zoek gaan naar die echte bands.

In september vorig jaar zocht hij contact met Wouter Dielissen van de band 'Note to Amy'. "Wouter vertelde me dat hij vroeger heeft gerepeteerd in de Advocatenlaan", vertelt David. "Zijn band toert nu door het hele land en ook in onder andere Duitsland. Ze zijn echt heel goed." David was dan ook ontzettend blij dat de band meteen toezegde.

Nadat hij zijn eerste headliner binnen had, volgde in november de populaire band 'Volbeat Tribute' met daarin onder andere Gijs Bax uit Aalburg. "Die band staat ook wel eens op festivals met vierduizend man te spelen", vertelt David. "Maar ze vinden het ook leuk om in onze pub voor rond de tweehonderd mensen te spelen."

Daarna ging het snel. The Skeer met Willem van der Zalm uit Rossum geeft tijdens AmmerRock het afscheidsconcert.

De band Daniel Cane & The Rebellion speelt op zondagmiddag. "Daar ben ik ook ontzettend blij mee", vertelt de enthousiaste David. "Zij stonden in voorprogramma's van The Golden Earring, Rowen Hèze en Marco Borsato. En over anderhalve week gewoon bij ons. Ze zijn echt hartstikke goed, je voelt bij die muzikanten de liefde voor de muziek." De band werd hem aangeraden door sing-a-songwriter talent Loren Nine uit Hedel, die natuurlijk zelf ook komt optreden.

Stuk voor stuk goede bands, verse hamburgers en hotdogs, regionale bieren en veel lekkere muziek voor elk wat wils. Dat is AmmerRock in een notendop. Kijk voor de complete line-up op de website van The Sacred Heart Pub of op de facebookpagina van AmmerRock.

AmmerRock vindt plaats op vrijdag 28, zaterdag 29 en zondag 30 juli. Toegang gratis.

Britta Alink

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Damen Shipyards start bouw nieuw distributiecentrum in Schelluinen Zakelijk 18 apr, 13:23
Afbeelding
Bedrijven uit Groot-Ammers en Goudriaan laten leerlingen proeven van techniek Zakelijk 18 apr, 08:23
Afbeelding
Gemeenten reageren verschillend op nieuws rondom Dierenambulance, Molenlanden ziet het als een 'interne kwestie' Nieuws 17 apr, 21:23

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden