Afbeelding

Kerk mag twee huizen bouwen in Bruchem

Algemeen 886 keer gelezen

BRUCHEM • De hervormde gemeente van Bruchem, Kerkwijk, Delwijnen en Nederhemert mag twee vrijstaande woningen bouwen op een perceel aan de Sarskampseweg in Bruchem. Mogelijk kan er in de toekomst een derde woning bij komen.

De kerkelijke gemeente heeft een principeverzoek ingediend bij de gemeente Zaltbommel om drie vrijstaande huizen te mogen bouwen op het perceel. Het college heeft besloten medewerking te verlenen aan het plan, maar voor twee woningen. Meer kan niet volgens het huidige bestemmingsplan.

De woningen mogen elk maximaal 750 kuub inhoud hebben en de kavels mogen maximaal duizend vierkante meter beslaan. De kerk kan hiervoor nu verder een plan uitwerken.

De mogelijkheid voor de bouw van een derde woning wordt opgenomen als wijzigingsbevoegdheid van het college als het bestemmingsplan buitengebied in de toekomst wordt herzien.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De paars gearceerde gebieden zijn de mogelijke locaties voor de windmolens. L2 ligt centraal op deze afbeelding.
Inwoners Brandwijk en Molenaarsgraaf negatief over zoeklocatie L2 voor windturbines: 'Geen draagvlak' Nieuws 8 uur geleden
Afbeelding
Dijk, oever en berm: Waterschap maait vroeg in het jaar voor natuur en veiligheid Nieuws 9 uur geleden
Afbeelding
Drukbezochte avond voor het dorp trapt viering tiende verjaardag 't Wingerds Hof in Wijngaarden af met video en foto's 14 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden