Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
• Van links naar rechts: Jacco Bogers, Thomas van Wamel, Marcel Toonen, Stefan Chambone. Rechts John van den Borne (organisator Clash of the Coverbands).
• Van links naar rechts: Jacco Bogers, Thomas van Wamel, Marcel Toonen, Stefan Chambone. Rechts John van den Borne (organisator Clash of the Coverbands). (Foto: Robin Zeilmaker)

The Streets (Kerkdriel) wint publieksprijs in Paradiso

  •   421 keer gelezen

KERKDRIEL • Rockcoverband The Streets gaat voortaan door het leven als de beste coverband van de Benelux. De Kerkdrielse formatie won dit weekend de publieksprijs tijdens de finale van The Clash of the Coverbands in Paradiso.

Wie had in 2011 gedacht dat rockcoverband The Streets uit Kerkdriel ooit zoveel teweeg zou brengen bij zoveel mensen. De vier muzikanten zelf in ieder geval niet. Het was een coverband met een goede sound, een prima repertoire en een hoge gunfactor. 
 
Eenmaal ingeschreven voor The Clash of the Coverbands (als één van de 1200 bands) ging het hard. In februari 2016 begon de zegetocht in Arnhem om vervolgens via Groesbeek, Apeldoorn en Culemborg het ultieme einddoel Paradiso te behalen.

"Al die winnende optredens zijn te danken aan een enorme trouwe schare fans die zich 'The Streets Family' mag noemen", zegt bandlid Thomas van Wamel. 
 
Een spannende dag was het afgelopen zaterdag in een uitverkocht Paradiso. The Streets speelde als vierde band een strakke set met nummers van Led Zeppelin, Papa Roach, Limp Bizkit en een sterke bewerking van Pink Floyd's – Another Brick in the wall. 

Hoogtepunt was de uitgebrachte single: Seven Nation Dreams. Een mash-up van Sweet dreams (Eurytmics) en Seven Nation Army (The White Stripes).
 
"Een fantastische finale", noemde de vakjury het. Elke finalist is boven zichzelf uitgestegen en gegroeid in hun weg naar deze finale in poptempel Paradiso. De vakjuryprijs ging naar U2 coverband: 'In the name of' uit Spijkenisse.

Het hoogtepunt volgde kort daarna met de uitreiking van de publieksprijs. De spanning was voelbaar in de zaal en het verschil binnen de top 3 was erg klein. Uiteindelijk was het The Streets die met de begeerde prijs terug naar Kerkdriel vertrok om aldaar op de kermis samen met The Streets Family de champagne te ontkurken. 

The Streets wint naast een enorme beker ook een tour met twintig optredens en een intensieve begeleiding, zowel muzikaal inhoudelijk als op het gebied van marketing en PR. 
 
De band bedankte The Streets Family. "Daarnaast heeft The Clash of The Coverbands ons heel veel nieuwe muzikale vrienden opgeleverd. Zoals bijvoorbeeld The Green Monkeys uit Emmen." 
In november komen ze naar café Babbels in Kerkdriel om samen op te treden. 

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK