• De storingen van de afgelopen tijd leidden iedere keer verkeersproblemen op de N322 tussen Rossum en Heerewaarden.
• De storingen van de afgelopen tijd leidden iedere keer verkeersproblemen op de N322 tussen Rossum en Heerewaarden. Foto: Rijkswaterstaat

Probleem sluis St. Andries lijkt nu echt verholpen

Algemeen 190 keer gelezen

HEEREWAARDEN • De bediening van de brug en slagbomen bij sluis St. Andries in Heerewaarden heeft afgelopen week geen problemen opgeleverd. Dat meldt Rijkswaterstaat vrijdagmiddag.

De hoogtebeperking voor de scheepvaart wordt dan ook vanaf zaterdag 24 juni om 6:00 uur helemaal opgeheven.

Storingen

De oorzaak van de recente storingen aan de bediening van de slagboom bij de brug van sluis St. Andries is geanalyseerd en verholpen. Volgens Rijkswaterstaat leek de eindschakelaar de veroorzaker van de problemen. Er komt een nieuw eindschakelmechanisme dat vaker wordt gebruikt in objecten van Rijkswaterstaat.

In verband met de lange levertijden wordt nu al gewerkt met tijdelijke onderdelen, die over enkele weken vervangen worden door definitieve.

Getest

De oplossing is vorige week achter de schermen uitvoerig getest en sinds afgelopen dinsdag in de praktijk getest. De brug werd deze week dagelijks tussen 10:00 en 16:00 uur, dus buiten de spitstijden van het wegverkeer, als vanouds bediend.

Naar aanleiding van de storingen, die zich sinds mei regelmatig voorden, had Rijkswaterstaat vanaf 6 juni een hoogtebeperking voor de scheepvaart ingesteld. De brug werd niet langer bediend. De sluis was niet gestremd.

Hoogtebeperking

Schepen die niet onder de brug door konden, werden omgeleid via het Maas-Waalkanaal. De tijdelijke hoogtebeperking voor de scheepvaart was sinds dinsdag tussen 10:00 en 16:00 uur opgeheven. Omdat dit niet tot problemen heeft geleid, is nu besloten weer terug te gaan naar de reguliere bediening.

"Sluis Sint Andries houdt de prioriteit en aandacht", laat Rijkswaterstaat weten. "Wij proberen zoveel mogelijk storingen in de toekomst te voorkomen."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Het bord met de QR-code bij het huis van Johan.
Inwoner Kinderdijk komt met eigen plan tegen parkeeroverlast: 'Het werkt!' Nieuws 3 uur geleden
• De locatie van het kunstwerk Het Wiegje van Beatrijs.
Feestelijke versiering van 'Het Wiegje van Beatrijs' bij Kinderdijk vanwege Koningsdag Nieuws 3 uur geleden
• Dirk IV-loop 2024.
Jochem Wiersma (Sliedrecht) en Sacha Ruf (Papendrecht) winnen Dirk IV-loop met korte video's 4 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden