• De blusboot mag niet permanent aan de Bol liggen.
• De blusboot mag niet permanent aan de Bol liggen. Foto: Janneke Boogaard

Maasdriel gaat blusboot Heerewaarden wegslepen

Algemeen 353 keer gelezen

HEEREWAARDEN • Als Scheepswerf Heerewaarden niet binnen drie weken zelf actie onderneemt, laat de gemeente Maasdriel de blusboot aan de Bol wegslepen op kosten van de eigenaar. De werf moet ook nog een boete van 15.000 euro aan de gemeente betalen.

Na eerder twee dwangsommen te hebben opgelegd tegen het afmeren van de blusboot aan de Bol in Heerewaarden, heeft de gemeente besloten bestuursdwang op te leggen. Over drie weken wordt de boot afgevoerd naar een tijdelijke opslaglocatie. De kosten die de gemeente hierbij maakt worden verhaald op de eigenaar.  

Oktober 2013
De dwangsommen en bestuursdwang worden opgelegd, omdat het in strijd is met het bestemmingsplan om permanent afgemeerd te liggen aan de Bol. Al in oktober 2013 heeft de gemeente een dwangsom opgelegd in verband met het afmeren van een ponton en een blusboot aan de meerpalen bij het terrein de Bol. In 2014 is het ponton verwijderd en is de blusboot verplaatst naar de buitenkant van het droogdok. Dat mocht niet van Rijkswaterstaat, die in december 2016 ook een dwangsom oplegde. De scheepswerf verlegde de blusboot weer naar de meerpalen bij de Bol en daarom heeft de gemeente in januari opnieuw een dwangsom opgelegd.

Klachten van omwonenden
De eigenaar moet de gemeente nog 15.000 euro aan dwangsom betalen. Ondanks de boete is de blusboot niet verwijderd en daarom heeft de gemeente nu besloten tot een volgende stap. Mede gezien de klachten van omwonenden vindt de gemeente dat de overtreding nu beëindigd moet worden. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden