Johan Cahuzak
Johan Cahuzak Foto: Lya Cattel

De column van Johan Cahuzak: Grenzen dicht

Algemeen Column 312 keer gelezen

Grenzen dicht

Op Koningsdag fietste ik een tijdje tevreden door Rivierenland. Helaas stootte ik op het staartje van een optocht. Wat een droefenis. Een stel karren met veelal oranje plastic, stoer kijkend jong plattelandsvolk, veel bier, plassende mannen aan de kant van de weg, veel getoeter en harde muziek die ik overigens, mits in de juiste omgeving, wel kan waarderen. Maar niet buiten, ook niet bij een zogenaamd feest! En alsof het allemaal al niet erg genoeg was, hadden onnozelaars overal in het dorp ter verhoging van hun en niet mijn feestvreugde plastic vlaggetjes opgehangen. Ik keek naar mijn lievelings kerktoren. Hoofdschuddend gaf hij aan dat het tegen half twaalf liep.
Omdat ik niet verder kon en columnist ben, bleef ik langer kijken dan gezond was. En mijn oog viel op een wagen die gesierd was met de tekst: "Grenzen dicht, tap open!" Dat laatste was ruimschoots van toepassing maar dat eerste niet want achter deze kar verscheen een wagen die gesierd was met de Poolse vlag. Onze Oost-Europese gastarbeiders hadden ook een rijtuig in de strijd, keurig passend in de heersende traditie. Helemaal top! Stel dat er bij de optocht in dat dorp ook Turken, Marokkanen, Antillianen en Somaliërs meededen. Dan noem je het geen optocht maar integratie. En dat zou niet gek zijn.

Johan Cahuzak

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Damen Shipyards start bouw nieuw distributiecentrum in Schelluinen Zakelijk 18 apr, 13:23
Afbeelding
Bedrijven uit Groot-Ammers en Goudriaan laten leerlingen proeven van techniek Zakelijk 18 apr, 08:23
Afbeelding
Gemeenten reageren verschillend op nieuws rondom Dierenambulance, Molenlanden ziet het als een 'interne kwestie' Nieuws 17 apr, 21:23

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden