• Robbie en Colinda van der Steenhoven openden samen met hun zoons de nieuwe winkel.
• Robbie en Colinda van der Steenhoven openden samen met hun zoons de nieuwe winkel. Foto: aangeleverd

Sigarenzaak Zaltbommel in nieuw jasje verder

Algemeen 1.197 keer gelezen

ZALTBOMMEL • Even treurde Zaltbommel om het vertrek van de tabaksspeciaalzaak van Leijdens aan de Markt. Maar gelukkig zetten de nieuwe eigenaars Robbie en Colinda van der Steenhoven met D'n Hoeck de oude tradities voort. Aangevuld met nieuw assortiment.

Op 12 april gingen de deuren van het markante monument aan de Markt open na een korte maar heftige verbouwing. In anderhalve week werd het hele interieur aangepast. Opvallende verandering is dat er weer licht naar binnen valt door het raam achterin de zaak, aan de kant van de Boschstraat.

"Daardoor lijkt de ruimte groter, horen we van veel mensen, maar de oppervlakte is toch echt hetzelfde gebleven", lacht Colinda. Ze geniet van het mooie pand met onder andere het glas in lood dat binnen in de winkel op de eerste verdieping te zien is.

Hartelijk ontvangen
De reacties in de eerste week zijn heel positief. "Er kwamen zo'n driehonderd mensen op het openingsfeest. We zijn enorm hartelijk ontvangen door de andere ondernemers. De één na de ander kwam kennismaken of bloemen brengen. We voelen ons heel welkom." De zoons van Colinda en Robbie, Benjamin en Valentijn, mochten het lint doorknippen.

Vaste klanten
Natuurlijk komen veel vaste klanten terug voor de rookwaren. "Gelukkig blijft Marieke Bakker bij ons in de winkel werken, zij werkte voorheen ook bij Leijdens en weet alle ins en outs over de tabak. Ook de kranten, tijdschriften en loten zijn gebleven", vertelt Colinda.

Nieuw
Nieuw zijn interieuraccessoires van Rivièra Maison en tassen en portemonnees van Guess en Castelijn & Beerens. Die merken waren nog niet te koop in Zaltbommel en zijn dus een aanwinst voor de stad in het duurdere segment.

Prijswinnaars
Tijdens de eerste drie dagen dat de winkel open was, zijn er via een verloting al drie klanten verwend met een prijs. Een Guess-tas naar keuze ging naar Birgitta van Keulen, Agnetha Boogaarts won een waardebon van 150 euro van Rivièra Maison en Maurits van Leeuwen is de gelukkige winnaar van een portemonnee van Castelijn & Beerens.

Meer regelmaat
Met de opening van hun eigen zaak ging een droom van Robbie in vervulling. Terwijl hij de gestage stroom klanten helpt, vertelt Colinda: "Robbie heeft ervaring met het werken in winkels als manager, en had daarnaast zijn eigen bedrijf in licht en geluid. Dat betekende veel werken op onregelmatige tijden. Zeker met een gezin is meer regelmaat wel fijn. Dus toen we van onze zwager hoorden dat dit pand vrij kwam, zijn we er enthousiast in gestapt."

Colinda blijft wel werken bij Busker. "Ik heb het daar erg naar mijn zin, zo'n leuke baan geef je natuurlijk niet op. Maar op de zaterdagen en koopavonden ben ik zeker hier bij D'n Hoeck te vinden."

D'n Hoeck is open op maandag van 12.30-18.00 uur, op dinsdag tot en met donderdag van 8.30-18.00 uur, vrijdag van 830-21.00 uur en zaterdag van 8.30-17.00 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden