Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
• Nathalie bij het nieuwe terras met uitzicht op het water.
• Nathalie bij het nieuwe terras met uitzicht op het water.

Camping Heerewaarden kan er weer tegen

  •   1444 keer gelezen

HEEREWAARDEN • De familie Broekmeulen bouwde het restaurant annex kantoor van Watersportcentrum Heerewaarden helemaal opnieuw op na de brand in oktober 2015. Zaterdag 22 april wordt in het nieuwe pand Eierpop gehouden.

Hadden de bezoekers het vroeger vaak over de kantine, het nieuwe pand verdient zeker de naam restaurant. Vooral het terras, met ruime overkapping voorzien van verlichting en heaters, wordt vast en zeker nog meer dan vroeger een trekpleister.

Goed zoals het was
De keuken is een stuk groter en ligt centraal tussen het cafetaria- en restaurantgedeelte. "Verder is de indeling van het pand grotendeels hetzelfde gebleven, zoals de plek van het sanitair, de winkel in watersportartikelen, het kantoor en de opslag van materieel. Het was al die jaren goed zoals het was", is de simpele redenering van Nathalie Broekmeulen en haar familie.

Eierpop
De start van het campingseizoen wordt sinds een paar jaar gemarkeerd met een muziekfestival: Eierpop. De naam slaat op het Paasweekend, maar dit jaar is de feestavond een week later, zaterdag 22 april, om net iets meer tijd te hebben om de nieuwe locatie af te krijgen. Nathalie: "Het was eigenlijk de bedoeling om dan ook meteen de officiële heropening te doen, maar de inrichting is nog niet af. Met Eierpop kunnen we al wel het sanitair gebruiken, maar nog niet het restaurantgedeelte."

The Streets
Gelukkig is er ruimte genoeg voor bands en publiek in de opslaghal. Onder andere The Streets maakt zijn opwachting, de rockcoverband waarin Nathalie's partner Thomas van Wamel speelt. Hij vertelt: "Ook voor de band had de brand gevolgen, want we repeteerden hier. Alle instrumenten en andere materialen zijn verloren gegaan." Na een inzamelingsactie werden nieuwe spullen gekocht. "Toen wilden we wel eens weten waar we stonden als band en schreven we ons in voor The Clash of the Coverbands. Boven verwachting hebben we de finale bereikt en gaan we 8 juli optreden in Paradiso!" Als finalist mocht The Streets ook een single opnemen. De release daarvan is tijdens Eierpop.

Startschot
Zo bleek de brand achteraf niet alleen het einde van het zo vertrouwde onderkomen, maar ook het begin van nieuwe dingen. Nathalie: "We zien het nieuwe pand ook als startschot voor méér. Want ook de rest van de camping, zeker de entree, willen we graag aantrekkelijker maken. Daar hadden we al plannen voor, maar door de brand veranderden de prioriteiten."

Permanente bewoning
De familie gaat ook al lange tijd de strijd aan met permanente bewoning op de camping. "Dat zijn niet de mensen die hier komen om vakantie te vieren. Wij zijn een familiecamping, gericht op mensen uit de stad die hier lekker van de groene omgeving genieten. We hebben veel vaste plaatsen, en ook op de seizoensplaatsen komen meestal dezelfde mensen terug. Ook veel watersportliefhebbers natuurlijk, ideaal met een snelvaargebied voor de deur. En er zijn veel dorpsgenoten die hier hun bootje hebben liggen."

Al die groepen, van inwoner tot campinggast, wisten de afgelopen jaren ook de weg naar Eierpop te vinden. Dit jaar komen ze vast en zeker de nieuwe start mee vieren.

Lees het uitgebreide interview met Nathalie in de papieren krant van 19 april 2017 of in de e-paper.

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK