Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
• De naamgenoten van Sint Maarten worden ontvangen in de kerk.
• De naamgenoten van Sint Maarten worden ontvangen in de kerk.

Biertje voor alle Maartens en Tinekes

  •   75 keer gelezen

REGIO • De organisatie rond het St. Maartensfeest nodigt iedereen vanaf achttien jaar met een naam die is afgeleid van Sint Maarten uit voor een klein feestje op zaterdagmiddag 5 november. De aanleiding is het 1700e geboortejaar van de schutspatroon van de stad Zaltbommel.

Alle naamgenoten van St. Maarten in de Bommelerwaard worden die zaterdagmiddag om 16.00 uur ontvangen door burgemeester Albert van den Bosch en het comité van het St. Maartensfeest bij de St. Maartenstoren. Natuurlijk wordt er even rond het prachtige Rijksmonument gelopen met speciale aandacht voor het beeldhouwwerk van de manteldeling aan de achterzijde. Ook krijgen de 'Maartens' uitleg waarom de St. Maartensgans op het noordportaal prijkt.

Gratis biertje
Dan loopt het gezelschap naar de stadsbierbrouwerij. Alle naamgenoten zijn in de stadsbrouwerij getuige van het proeven van het eerste St. Maartensbiertje. St. Maarten zelf is aanwezig om samen met de burgervader dit eerste biertje te drinken. En natuurlijk krijgen alle naamgenoten een gratis biertje.

Oproep
Het comité van St Maarten nodigt iedereen uit de Bommelerwaard die een roepnaam heeft afgeleid van St. Maarten, uit om present te zijn. Uiteraard is legitimatie verplicht om aan dit feestje te mogen deelnemen. Als beloning ga je met al je naamgenoten en St. Maarten op de foto en is het stadsorgel present voor de feestelijke omlijsting.

Naampatroon
"Als je Maarten, Maartje, Tineke, Tinus, Martina of Martijn heet, dan is jouw naampatroon St. Maarten", legt Ton van Balken uit. Hij is betrokken bij de Stichting Sint Maartensfeest. "Waarschijnlijk heet je zo omdat één van je grootouders ook zo heette. En hopelijk neem je de goede eigenschappen van die naamgenoot over: delen en zorgen voor anderen."

Vanwege het jubileum zijn er dit jaar nog veel meer extra activiteiten naast het feest in de St Maartenskerk op 11 november. De middenstand houdt diverse acties en er wordt voor het eerst een mantelzorgprijs uitgereikt.

Meer informatie: www.beeldsintmaarten.nl en www.sintmaartensfeest.nl

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK