Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
• De leden van Hamarithi zetten een spectaculaire show neer met het thema 'Feest'.
• De leden van Hamarithi zetten een spectaculaire show neer met het thema 'Feest'. (Foto: Chantal Brands)

Hamarithi viert jubileum met spetterende shows

  •   198 keer gelezen   Sport

AALST • Sportvereniging Hamarithi hield afgelopen weekend twee spectaculaire zomershows ter ere van het veertigjarig bestaan van de vereniging. 

Alle leden trainden maandenlang om voor die ene dag, zaterdag 29 juni, te laten zien wat ze konden en straalden. Het thema van de zomershow lag snel voor de hand, dat werd 'Feest'. Daarna oefenen en zoeken voor de juiste kleding, schmink en kapsels.

Tijdens de shows kwamen er verschillende feesten voorbij. Het welbekende verjaardagsfeest, maar ook bruiloftsfeest, geboorte, Koningsdag, kinderfeestje, oud en nieuw en bevrijdingsdag. 

Gouden speld
Twee Hamarithi-iconen werden extra in het zonnetje gezet namens de KNGU. Zij kregen voor hun verdiensten een gouden speld uitgereikt. Jan Vos is al 40 jaar betrokken bij de vereniging en Jeroen Veldhuijzen al ongeveer 38 jaar. Hun drijfveer? Zij vinden het ontzettend belangrijk dat er kinderen in de dorpen kunnen sporten en dat er samenhorigheid is. Daarom organiseert Hamarithi ook nevenactiviteiten zoals de welbekende zeskamp.

Druk bezocht
Het evenement werd met bijna zeshonderd mensen als druk bezocht beschouwd, ondanks de hitte. De vereniging zorgde voor grote ventilatoren en waaiers die de mensen voor een klein bedrag konden kopen. Ook waren er ijsjes en koud drinken te koop. 

Hamarithi bedankt al haar sponsoren die deze show en de verloting mede mogelijk maakten. De club zoekt nog jeugdleden die na de zomervakantie willen turnen, dansen of springen. Kijk op www.hamarithi.nl voor het lesaanbod.
 

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }