Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
• Eva van de Werken, Isabel Spiering en Daniëlle de Keizer.
• Eva van de Werken, Isabel Spiering en Daniëlle de Keizer. (Foto: aangeleverd)

Hamarithi-turnsters naar districtsfinale

  •   89 keer gelezen   Sport

AALST • Drie turnsters van Hamarithi kwamen zaterdag in actie tijdens de regiofinale in Amersfoort. Twee van hen plaatsten zich voor de districtsfinale.

Eva van de Werken en Isabel Spiering (instap D1) hadden zich ruim geplaatst voor deze wedstrijd. Afgelopen jaren hebben ze al veel wedstrijdervaring op kunnen doen waardoor ze nu met zelfvertrouwen op de wedstrijdvloer staan.

Zesde en twaalfde
Ook deze wedstrijd turnden Eva en Isabel stabiel zonder hele grote fouten. Eva blonk vooral uit op vloer waar ze de vierde score haalde (13,750). Allround eindigde zij met 52,700 op een zesde plaats. Isabel eindigde met 51,742 op een twaalfde plaats. Beiden hebben zich geplaatst voor de districtsfinale, de hoogst haalbare finale voor dit niveau.

Concurrentie
In de groep van Daniëlle de Keizer was de concurrentie sterk. Haar hoogste cijfer was op sprong, daar maakte ze een keurige overslag over de kast en haalden een 13.000. Balk en brug turnde zij ook netjes. Op vloer liet de turnster, die aan het eind van dit seizoen stopt, wat punten liggen door foutjes. 

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }