Nipte winst voor Podarwic tegen Voko

Sport 44 keer gelezen

AALST • Zaterdag kreeg het eerste herenteam van Podarwic de nummer 2 en concurrent voor het kampioenschap op bezoek: Voko heren 5. De toon van de wedstrijd werd al voor de eerste set door Voko gezet met klachten over de druk van de bal.

In de eerste set kwamen de heren van Podarwic sterk uit de blokken en werd er gevarieerd gespeeld. Met een paar sterke services en goed spel aan het net werd er een gat geslagen naar de bezoekers. Ondanks continue opmerkingen van Voko werd de set 25-14 gewonnen.

Uit hun spel
De tweede set besloot Voko vanaf het begin het verbale spel te verhogen. Dit had tot gevolg dat de scheidsrechter de wedstrijd stil legde en dat de heren van Podarwic uit hun spel raakten. Een 12-4 achterstand werd vervolgens toch nog omgebogen in 20-20 gelijkspel. Helaas vielen er vervolgens een aantal ongelukkige ballen waardoor de set 23-25 verloren werd.

De derde set speelde Podarwic weer hun vertrouwde spel en werd Voko meer onder controle gehouden. Richting het einde van de set werd een voorsprong gepakt waarna de set met 25-18 binnen was gehaald.

Vierde set verloren
In de vierde set bleek Voko niet van plan om het hierbij te laten. Door snelle setups aan het net kregen de middens van Podarwic het zwaar te voortduren. Ondanks verwoede pogingen had Podarwic hier geen antwoord op en werd deze set met 21-25 verloren.

Een vijfde set was vervolgens nodig om de wedstrijd te beslissen. In deze set ging het spel aan beide kanten gelijk op tot 11-11. Op dat moment wist Podarwic een cruciaal gat te slaan en werd de set 15-12 gewonnen.

Aan de leiding
Door deze uitslag heeft Podarwic met één punt voorsprong de leiding in poule D van de tweede klasse.