Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard

Finaletickets voor Hamarithi

  •   105 keer gelezen   Sport

AALST • De turnsters van Hamarithi deden zaterdag mee aan de tweede voorwedstrijd in Culemborg. Voor de meisjes in de categorie D1 spannend, want zij konden zich plaatsen voor de regiofinale.

De wedstrijd begon met Irene de Boef (pupil 1 N3). Zij werd 14e. De tweede ronde was bezet door Esmeralda van Lopik (pupil 2 D1), Eva van de Werken en Isabel Spiering (instap D1). Laatstgenoemde plaatsten zich de vorige wedstrijd al vanwege de goede resultaten. Ook dit keer turnden beide dames zeer strak. Eva won het goud en Isabel brons. Esmeralda van Lopik turnde een al goede brug en sprong, ze werd 18e.

Daniëlle de Keizer (pupil 1 D1) turnde ietwat slordig. Ze kwam tot plaats 7. Naomi de Keizer en Josefine 't Lam (pupil 2 N3) turnden een wisselende wedstrijd. Vooral de scores van balk en vloer vielen tegen. Ze eindigden als 7e (Josefine) en 9e (Naomi).

De jeugd-, junioren- en seniorenturnsters mochten in de derde ronde aan de bak. Dit is een goede voorbereiding voor volgende week zaterdag, want dan is de tweede kwalificatie voor de halve finale NK bij divisie 3 en N3. Hannah van Boggelen won met één tiende verschil het goud. Nayinthe van den Heuvel werd 5e en Janinka Egas 7e. Bij de junioren was Hamarithi goed vertegenwoordigd. Emma Burghout won het goud met zes tienden verschil van haar clubgenootje Valérie Brandsma. Valérie was de sterkste op brug, waar Emma de beste was op de balk. Senior Tessa van Dalen turnde een keurige wedstrijd.

Bij het onderdeel balk, gleed ze onverwacht uit. Hierdoor was een podiumplaats buiten bereik. Ze werd 7e. Fleur Danklof volgde met een 8e plaats, Vera Westervoort als 9e en Nienke Veninga als 10e. Lieke Hermes (jeugd D1) kwam op vloer en sprong goed mee, maar vooral op brug zal verbeterd moeten worden. Ze werd negende.

Amsterdam
De jeugd N4 meisjes kwamen in actie op de tweede kwalificatie in Amsterdam. Mari-Lynn van Boggelen, Marjorie Brandsma, Emma van de Werken en Jasmine Szalla begonnen hun wedstrijd op balk. Mari-Lynn pakt het zilver en hier mee ook het eerste ticket voor het landelijke circuit. Emma (10e) en Marjorie (7e) zien we terug in de Districtsfinale.
Jasmine turnde een wedstrijd met onzekerheden en daardoor te veel fouten. Een 15e plaats was onvoldoende voor doorstroming.

Tom Oostra
Redactiecoördinator van Het Kontakt Land van Heusden & Altena en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @tomoostra op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }