Afbeelding
Foto: aangeleverd

Marit van Herp (Hamarithi) wint zilver op NK

Sport 231 keer gelezen

ALMELO/AALST • De Zuilichemse Marit van Herp (8 jaar) heeft dit weekend zilver bemachtigd op het onderdeel vloer. De turnster die uitkomt voor Hamarithi, zette een dijk van een oefening neer bij de allerhoogste categorie voor deze leeftijd, de Nationaal 1.

In de toestelfinales, waar ze zich in de halve finale in Alkmaar eerder voor had geplaatst, mocht ze aantreden bij sprong en vloer. Slechts de beste 8 tot 10 turnsters van Nederland komen hierbij in actie, dus al een prestatie op zich. Sprong turnde ze goed en netjes, met een handstandoverslag over de pegasus en een yourchenko over een verhoogd vlak (arabier flikflak). Slechts op tienden en honderdsten werd er verschil gemaakt. Marit eindigde als zevende. 

Lang wachten
Bij de vloerfinale moest Marit eerst al haar tegenstanders zien turnen, want zij mocht haar oefening pas als allerlaatste laten zien. Een keurige, strakke oefening vol flair en plezier. Mooie wijde spagaatsprongen en hoge salto's zorgde voor 12,967 punten, goed voor zilver. Marit mag zich een jaar lang tweede van Nederland noemen op sprong bij de instappers. 

Allround 14e
Allround mocht zij al eerder aantreden op het landelijke bondskampioenschap bij de instappers. Ze startte met een ietwat zenuwachtige, maar nette oefening op vloer. Daarna vervolgde ze sprong. Na het onderdeel sprong turnde ze een krachtige rekoefening, met voor het eerst de lastige elementen kip, losom en reuzendraaien achterelkaar door. Dit leverde haar een nieuw puntenrecord op voor dit toestel (13,833). Ze sloot af met een nette balkoefening. In de meerkampfinale mochten de beste 24 van Nederland aantreden, waar Marit verdienstelijk turnde naar plaats 14.

• Marit van Herp werd allround 14e en op vloer 2e.
• Clubgenootje van TopTurnen Zuid, waar Marit nu gedeeltelijk traint, werd 3e op vloer.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden