Vrouwen HRC'14 verslaan Baronie

Sport 281 keer gelezen

ZALTBOMMEL/BREDA • Het vrouwenteam van HRC'14 won zondag met 0-1 van Baronie in Breda.

Na een weekje zonder voetbal - de tegenstander van vorige week (Amstenrade) kreeg geen elftal op de been - mochten de vrouwen van HRC naar Breda om daar te spelen tegen een tegenstander die nog bekend was uit een heel ver verleden.

Levensgrote kans
De bezoekers begonnen zeer voortvarend en creëerden direct een levensgrote kans, die door de keepster knap gepareerd werd. Dit zette de toon voor het verdere verloop van de wedstrijd. HRC creëerde een aantal grote kansen en de thuisploeg kwam niet verder dan een paar kleine uitvallen.

'Kleintje' kopt raak
Pas kort na de rust lukte het om een van de goede kansen om te zetten in een doelpunt. Na een goede actie op het middenveld, werd Eline de Groot op rechts weggestuurd. Haar voorzet belandde op het hoofd van de kleinste speelster van het veld, Naomi van Stijn. Zij kopte de bal knap achter de lange keepster van de Baronie.  Een zeer terechte 0-1.

Foutloze keepster
Ook na het doelpunt lukte het de thuisploeg maar heel sporadisch om een aanval in te zetten. En dan vonden ze steeds keepster Melissa Biesheuvel, die weer een foutloze wedstrijd keepte en keurig de nul hield.

Punten mee naar Gelderland
Na ruim negentig minuten spelen floot de goed leidende scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. De drie punten gingen mee naar Gelderland, 'zeer terecht' volgens teammanager Michèle Soons.

Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen de vrouwen van DSE uit Etten-Leur. Aanvang wedstrijd is 12:00 uur op sportpark Den Hoek in Rossum.