Nooit Gedacht verslaat vrouwen HRC'14

Sport 156 keer gelezen

HURWENEN/ROSSUM • De dames van voetbalvereniging HRC'14 moeten flink aan de bak in de eerste klasse. Na de gewonnen eerste wedstrijd was Nooit Gedacht zondag te sterk voor de Hurweens-Rossumse combinatie.

De tweede wedstrijd van het seizoen was tegen de vrouwen van Nooit Gedacht. Een ploeg die al hele wat jaren meedraait in de eerste klasse.

Nadat pupil van de week, Seneida Leemans, de aftrap had genomen en gescoord in het doel van Nooit Gedacht, begonnen de bezoekers sterk aan de wedstrijd en creëerden direct een paar mooie kansen, die door de keepster van HRC Melissa Biesheuvel gekeerd werden.

Doelpunt
Daarna kwam de thuisploeg wat beter in haar spel en dat leverde in de negende minuut direct een doelpunt op. Een corner van rechts werd door Rosanne van Hemert genomen op de vrij staande Denise den Tek. Die nam de bal in één keer op de slof en schoot de bal met een boog over keepster in het doel.

Snelle omschakeling
Het spel golfde daarna op en neer, waarbij HRC wel wat sterker was. Toch was het al snel 1-1. Een aanval van de thuisploeg werd afgeslagen en na een snelle omschakeling wisten de vrouwen uit Geffen te scoren.

Op slag van rust maakte Nooit Gedacht zelfs nog twee doelpunten, na een paar persoonlijke fouten op het veld. En dus stond het met rust 1-3.

Foutjes worden afgestraft
Na rust veranderde er niet veel aan het spel. De vrouwen van HRC hadden een klein overwicht op het veld, maar de bezoekers profiteerden van foutjes. Hun omschakeling was goed en snel. Hiermee wisten ze nog tweemaal te profiteren.

En dus was de uitslag, hetzij geflatteerd, 1-5.

Uitwedstrijd
Komend weekend wacht een nieuwe uitdaging. De uitwedstrijd tegen een oude bekende, OVV'67. De wedstrijd begint om 12:30 uur op sportpark Uilendonck in Oosteind.