• De teams in de finale waren tegen elkaar opgewassen.
• De teams in de finale waren tegen elkaar opgewassen. (Foto: aangeleverd)

The Dukes met Maasdrielse spelers landskampioen

  •   439 keer gelezen   Sport

REGIO • Het juniorenteam van rugbyclub The Dukes uit Den Bosch, met daarin drie spelers uit Maasdriel, is zaterdag landskampioen geworden in Amsterdam.

Het team bestaat uit spelers tot zestien jaar. Juun Pieters uit Ammerzoden, Gyan van den Bogert uit Heerewaarden en Eli Leber uit Hedel stonden opgesteld in de basis.

Brabants onderonsje
De finale op het Nationaal Rugby Centrum Amsterdam was een echt Brabants onderonsje. Het team van Den Bosch stond namelijk op het hoofdveld tegenover het team uit Breda. Er was een flinke schare fans uit het zuiden naar Amsterdam gekomen. Hierdoor waren de tribunes goed gevuld en zat de sfeer er meteen goed in.

Hoog tempo
De wedstrijd was vanaf de start fel en de ovale bal werd in hoog tempo rondgespeeld. De teams kennen elkaar goed en dat zag je terug in het spel. The Dukes wisten in het begin van de eerste helft als eerste een try te drukken achter de lijn van Breda, maar Breda liet de moed niet zakken.

Hoosbuien
Ondanks de regelmatige flinke hoosbuien wisten ze bij The Dukes de gretigheid en het tempo vol te houden. In een hele spannende tweede helft was het uiteindelijk het team van The Dukes dat de eindzege naar zich toetrok. Het werd in Amsterdam 19-7.

Erehaag
Bij terugkeer in Den Bosch werd het team op de club onthaald met een erehaag. De nieuwbakken kampioenen mochten hun naam zetten op een speciaal hiervoor bestaande plaquette waarop alle landskampioenen uit de clubhistorie hen waren voorgegaan.

De voorzitter van The Dukes, Eric van der Zande uit Velddriel, sprak het team en de aanwezigen toe en complimenteerde iedereen met het mooie spel, de sportieve mentaliteit en de prachtige titel. Vervolgens barstte het feest los en werd er tot in de kleine uurtjes flink gevierd.

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }