• De Rossrun is sportief én gezellig.
• De Rossrun is sportief én gezellig. (Archieffoto: aangeleverd)

Rossrun voor Hurns Kerkje

  •   58 keer gelezen   Sport

ROSSUM • Zondag 7 mei staat de Rossrun weer op het programma. De run wordt georganiseerd door loopgroep Pino Vliegensvlug van Daan Verboven en friends. Net als vorig jaar is er ook een kidsrun.

Dankzij gulle sponsoren is er naast een mooi parcours ook fruit, drinken, Tony's chocolade, broodjes en een professionele tijdmeting.

Goed doel
Ook is er weer een goed doel gekoppeld aan de loop. "Vorig jaar hebben we dankzij en namens de lopers 780 euro kunnen geven aan Wensstichting Shamajo. Dit jaar willen we de spotlights laten schijnen op 't Hurns Kerkje", zegt Michiel van Beek, één van de organisatoren. "Een markant kerkje dat 'gered' is door vrijwilligers en nu gebruikt wordt voor en door de gemeenschap. Eigenlijk staat dit kerkje symbool voor alle vrijwilligers. Zij zijn de smeerolie van de maatschappij! Zonder vrijwilligers ook geen Rossrun, bijvoorbeeld."

Villa Verboven
De start en finish van de Rossrun is bij BSO Villa Verboven, Randwijckstraat 70 in Rossum. De afstanden zijn zes of twaalf kilometer en de kids rennen vijfhonderd meter. Inschrijven op de dag zelf kan vanaf 10.00 uur, of eerder via de rossrunrossum@gmail.com. De kidsrun start om 11.30 uur, de zes en twaalf kilometer om 12.30 uur. Voor de laatste info over de wedstrijd zie Facebook Rossrun Rossum.

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }