Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
• Ook de kleine Freek en Lara genieten van het eten in De Grote Aak. (foto: Lya Cattel)
• Ook de kleine Freek en Lara genieten van het eten in De Grote Aak. (foto: Lya Cattel) (foto: Lya Cattel)

Alle leeftijdsgroepen voelen zich welkom in De Grote Aak

  •   236 keer gelezen

ZALTBOMMEL • Complete gezinnen, vrienden, echtparen en alleenstaanden. Ze waren er allemaal bij vrijdagavond bij het Winterbuffet in De Grote Aak in Zaltbommel. "Zie je wel dat hier niet alleen maar 70-plussers komen", zegt beheerder Rob Metz tevreden.

Samen met Atie Mos zwaait hij al weer een tijdje de scepter in Het Eetpunt, die is gevestigd op de begane grond van Het Schootsveld in de Johan van Oldenbarneveldtstraat op de hoek met de Maarten van Rossemsingel. Sommige mensen hebben het idee dat alleen bewoners van Het Schootsveld of de Wielewaal er mogen eten. "Maar dat is dus beslist niet het geval", zegt Rob. "Iedereen is hier van harte welkom."

Van maandag tot en met vrijdag staat er elke dag een ander driegangenmenu op de kaart. Bij elkaar opgeteld kost dat 9,95 euro, maar je kunt er ook voor kiezen om bijvoorbeeld alleen een hoofdgerecht te nemen. Ongeveer vijf keer per jaar organiseert Het Eetpunt een speciale avond. Zo konden de bezoekers genieten van een Amerikaanse avond, een Aspergeavond en een Herfstavond. Vrijdag werd een Winterbuffet georganiseerd met, hoe kan het ook anders, boerenkool, zuurkool en hutspot. Daarnaast werd voor iedereen een lekker kopje soep geserveerd en was er de keus uit meerdere koude voorgerechten. Na afloop was er een mooi stuk appeltaart mét slagroom.

De Grote Aak is het ontmoetingspunt voor de wijk De Vergt. Wie iets te vieren heeft, kan de ruimte huren voor een feestje. "Geen al te drukke feestjes met harde muziek en veel drank", benadrukt Rob. "Maar wel een gezellige verjaardag of een receptie. We zijn met de zaal en met Het Eetpunt beslist geen concurrent van de horeca."

De mensen die in Het Eetpunt komen eten hebben soms gewoon geen zin om zelf te moeten koken. Anderen vinden het leuk om af en toe bij iemand anders aan tafel te schuiven om een praatje te maken. En voor weer anderen is het dé manier om een keer uit eten te gaan, omdat een restaurant niet in hun budget past. 

Gemeente en Woonlinie willen vooral dat Het Eetpunt een ontmoetingsplek is voor de wijk De Vergt. En dat lijkt prima te lukken. Voor bewoners van het mooie appartementencomplex Het Schootsveld is het ideaal; ze stappen in de lift naar beneden en kunnen zo aan tafel schuiven. Anderen wonen een paar straten verderop en kunnen er makkelijk lopend naar toe. En sommigen komen zelfs vanuit andere dorpen in de Bommelerwaard. Vrijdagavond zaten er mensen uit onder meer Hurwenen, Gameren, Alem en zelfs Den Bosch en Oss aan tafel. 

Peter de Visser uit Den Bosch was er voor de vierde keer, samen met zijn vrouw Neeltje en zoon Freek van 4 jaar en dochter Lara van 2 jaar. Als oud-Bommelaar en familielid van vrijwilliger Nol de Visser voelt hij zich prima thuis in De Grote Aak. "Het is wel fijn om af en toe niet zelf te hoeven koken", zegt hij. "En de prijs/kwaliteit verhouding is heel goed."

Het Eetpunt draait als een trein en bedruipt zichzelf. "De kok is een professional", vertelt Rob. "Hij organiseert en regelt alles. We krijgen heel positieve reacties op het eten, de mensen vinden het echt heel lekker." En dankzij de ongeveer dertig gastvrije, hardwerkende vrijwilligers is het ook nog eens stikgezellig, schoon en tot in de puntjes verzorgd.

Het weekmenu staat op de website.

Britta Alink

Britta Alink
Redacteur van Het Kontakt Bommelerwaard en Het Kontakt Land van Heusden & Altena
Volg @BrittaAlink op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }