Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
Foto:

Elektrische dienstfiets voor ambtenaren in Bommelerwaard

  •   365 keer gelezen

BOMMELERWAARD • De gemeenten Zaltbommel en Maasdriel schaffen in totaal vier elektrische fietsen aan, die gebruikt kunnen worden door medewerkers van de gemeentehuizen.

"We werken meer en steeds intensiever samen met de gemeente Zaltbommel", licht de Maasdrielse wethouder Erik van Hoften toe. "Dat heeft veel voordelen: de kwaliteit van de dienstverlening gaat omhoog, de kosten gaan omlaag en we zijn als gemeente minder kwetsbaar. Er is echter ook een nadeel aan de samenwerking: meer verkeer tussen beide gemeenten."

Overleg
Want ambtenaren en collegeleden zoeken elkaar nogal eens op voor overleg. Om te stimuleren dat ze vaker de auto laten staan, zijn nu per gemeentehuis twee elektrische fietsen beschikbaar.

Buitendienst
In Zaltbommel maakt het college ook al gebruik van een elektrische auto voor dienstreisjes. In Maasdriel beschikt de buitendienst over twee elektrische auto's.

Boa's
Maasdriel gaat nog een elektrische auto aanschaffen voor de BOA's. Zij gaan die gebruiken als ze op pad gaan voor de controle op huisvesting van arbeidsmigranten.

Britta Alink
Redacteur van Het Kontakt Bommelerwaard en Het Kontakt Land van Heusden & Altena
Volg @BrittaAlink op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }