Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
• Mantelzorgers kunnen onder andere een bezoek aan het Stadskasteel brengen.
• Mantelzorgers kunnen onder andere een bezoek aan het Stadskasteel brengen. (Archieffoto: Janneke Boogaard)

Geen dag, maar week van de mantelzorg

  •   111 keer gelezen

BOMMELERWAARD • De week voorafgaand aan de landelijke Dag van de Mantelzorg op 10 november biedt Welzijn Bommelerwaard mantelzorgers een cultuurarrangement in Zaltbommel aan. Mantelzorgers kunnen dit jaar kiezen op welke dag ze aan het arrangement deelnemen (woensdag 6 t/m zaterdag 9 november). 

De afgelopen tien jaar heeft de Bommelerwaardse viering van de Dag van de Mantelzorg steeds op zaterdag plaatsgevonden. Regelmatig kregen mantelzorgconsulenten Mariëlla van Heck-van Steenis en Barbara van der Meer terug dat mantelzorgers juist op zaterdag lastiger van huis weg kunnen. "Veel mantelzorgers zorgen voor iemand die niet alleen thuis kan blijven en op een doordeweekse dag naar een dagbesteding gaan. Zij kunnen dus makkelijker op een doordeweekse dag deelnemen aan een activiteit. Daarom bieden we dit jaar een keuzemogelijkheid aan op woensdag t/m zaterdag. Aan de aanmeldingen die reeds binnen zijn te zien, een goed besluit", aldus Van Heck.

Mantelzorgers die woonachtig zijn in de Bommelerwaard maar nog niet bij Welzijn Bommelerwaard bekend zijn, zijn uiteraard ook van harte welkom. Het cultuurarrangement bestaat uit koffie/thee met appeltaart en een rondleiding in het Stadskasteel, een lunch en een bezoek met gids aan de St. Maartenskerk of Museum Mikwe Zaltbommel. 

Aanmelden kan door vóór 28 oktober te mailen naar mantelzorg@welzijnbommelerwaard.nl. Bellen kan ook 0418-634231 (tussen 9:00 en 12:00 uur) en vragen naar Mariëlla of Barbara. Zie voor meer informatie over het arrangement: www.welzijnbommelerwaard.nl

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }