Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
• Pin Pin maakt geldzaken leuk voor kinderen.
• Pin Pin maakt geldzaken leuk voor kinderen. (Foto: Rijk in beeld)

Rabo PinPin Kidsfeest: ‘Spelenderwijs leren over geld’

  •   76 keer gelezen

ZALTBOMMEL • Een geldtransportwagen van binnen zien, een topscore neerzetten tijdens sportieve spellen, geld vangen in een wervelwindmachine en op de foto met mascotte PinPin. Tijdens het Rabo PinPin Kidsfeest op zaterdag 19 oktober in het Rabobank Coöperatiehuis in Zaltbommel is er voor kids van 4 t/m 12 jaar van alles te beleven en leren over geld en bankzaken.

Adviseur Dagelijkse Bankzaken Caroline de Graauw beaamt dat het voor jonge spaarders en hun ouders een erg leuk en leerzaam evenement is in de herfstvakantie. "Met het Rabo PinPin Kidsfeest benadrukt de Rabobank hoe belangrijk het is om kinderen op jonge leeftijd al spelenderwijs te leren omgaan met geld. Tijdens het Rabo PinPin Kidsfeest komen fun en educatie samen. Van luchtkussen tot veilig bankieren en van een kluis kraken tot aan een hapje en een sapje."

Plofkraak
"Het Coöperatiehuis aan de Hogeweg in Zaltbommel wordt omgetoverd tot één groot feest", aldus adviseur Dagelijkse Bankzaken Lydia den Hertog. "Neem bijvoorbeeld een kijkje in een échte geldtransportwagen. Hoe wordt geld gemaakt? Bekijk de leerzame film. Hoe ziet een geldautomaat er van binnen uit? En wat is een plofkraak en hoe ziet de geldautomaat er uit na een plofkraak?"

Rekeningen voor kids
En zo kan ze nog wel even doorgaan: Welke rekeningen zijn er voor kids en hoe werkt de Rabo PinPin-app? Hoeveel eurobiljetten kun je vangen in de wervelwindcabine? Sportieve PinPin-spellen zijn er ook: bowlen, ijspegelvangen en doelschieten. Bij iedere activiteit krijg je bovendien een letter. Ontcijfer het codewoord en kraak de kluis. Ga op de foto met onze mascotte PinPin en doe mee aan de prijsvraag 'Raad hoeveel geld er in de pot zit'. Of een PinPin-masker versieren, PinPin-tatoos plakken, PinPin inkleuren en geschminkt worden. Genoeg activiteiten om kinderen en hun ouders bewust te maken van een financieel gezonde toekomst."

Nieuw: Rabo PinPin Kidsclub
De Graauw: "Voor gratis toegang tot het Rabo PinPin Kidsfeest dienen kinderen lid te zijn van de Rabo PinPin Kidsclub. Deze club lanceren we op 19 oktober tijdens het kidsfeest. Via deze club beleven kids van 0 t/m 12 jaar door het jaar heen plezier. Met leerzame events, speciale acties en voordeel bij lokale ondernemer geven we inhoud aan het lidmaatschap van de bank én maken kinderen op een speelse en educatieve wijze kennis met geld en de Rabobank."

Omgaan met geld
"Er zijn geen kosten verbonden aan het lidmaatschap. Enige voorwaarde is dat een kind een spaar- en/of betaalrekening heeft bij Rabobank Altena-Bommelerwaard", voegt Den Hertog er aan toe. "Als lid van de club nodigen we kinderen en hun ouders bovendien regelmatig uit voor speciale events gericht op het financieel opvoeden van kinderen. Zo leren ze op jonge leeftijd al om te gaan met geld. Ook brengen we nieuws en tips over geldzaken, speciale acties en voordelen bij lokale ondernemers."

Aanmelden
Kids van 0 t/m 12 jaar kunnen zich aanmelden voor de Rabo PinPin Kidsclub via de website. Voor het Rabo PinPin Kidsfeest zijn de allerkleinsten van 0 t/m 3 jaar nog net iets te klein. Daar organiseert de Rabobank weer andere events voor.

De Graauw: "Per kind mag er één begeleider meekomen. Deze hoeft zich niet aan te melden. Bij je online aanmelding kun je kiezen uit drie tijdvakken (10-12 uur, 12-14 uur of 14-16 uur). We raden mensen aan om ongeveer een kwartier voor aanvang van het gekozen tijdvak aanwezig te zijn, zodat ze genoeg tijd hebben om alle activiteiten te doen. Zonde als je iets moet missen namelijk."

Den Hertog: "Oja, en ook belangrijk: hoe leuk het ook is, we willen zoveel mogelijk kinderen het Rabo PinPin Kidsfeest laten beleven. Na twee uur vragen we je daarom PinPin doei te zeggen." 

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }